aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Απαλλάσσει το ταμείο από €200.000 ο «Κλώνα», έρχεται ο Σόουζα

ΑΠΟΕΛ: Απαλλάσσει το ταμείο από €200.000 ο «Κλώνα», έρχεται ο Σόουζα

Εν μέσω ηρεμίας στο μετεγγραφικό μέτωπο, αφού ήταν ξεκάθαροι οι στόχοι (ένας δεξιός ακραίος αμυντικός και ένας μέσος, που όλα δείχνουν πως θα είναι ο Λούκας Σόουζα), η απόφαση του Βίκτωρα Κλωναρίδη να ζητήσει να φύγει από τους γαλαζοκίτρινους ίσως φέρει ανατροπές στον σχεδιασμό. Εφόσον ήταν επιθυμία του Ελλαδίτη μεσοεπιθετικού, η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να αρνηθεί και το διαζύγιο χαρακτηρίζεται βελούδινο.

Ο Κλωναρίδης, ο οποίος ήρθε στο ΑΠΟΕΛ στην περσινή περίοδο με προπονητή τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ζήτησε να αποχωρήσει από τον Αρχάγγελο, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Ενδεχομένως να προσμετρήθηκε και η απόφαση του προπονητή των γαλαζοκίτρινων, Σάββα Πουρσαϊτίδη, να υπολογίζει τον Ελλαδίτη ποδοσφαιριστή ως εναλλακτική λύση για τη θέση του δεξιού ακραίου αμυντικού, κάτι που δεν του άρεσε από την αρχή.

Παράλληλα ο Κλωναρίδης βλέποντας και τη μετεγγραφική «δραστηριότητα» του ΑΠΟΕΛ που «φόρτωνε» παίκτες στα άκρα ένιωσε πως αν έμενε στον Αρχάγγελο δεν θα είχε αρκετό χρόνο συμμετοχής. Γι’ αυτό και θεώρησε σκόπιμο να αναζητήσει άλλη ποδοσφαιρική στέγη. Κάπου εκεί ήρθε και η πρόταση από τον Ατρόμητο Περιστερίου και το θέμα κάπου «έκλεισε», αφού ο ποδοσφαιριστής ζήτησε να φύγει, αίτημα που έκανε αποδεκτό η διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων.

Η κίνηση του Κλωναρίδη «απαλλάσσει» από το ταμείο του ΑΠΟΕΛ ένα συμβόλαιο λίγο πάνω από τις 200 χιλιάδες και αδειάζει μια θέση ξένου στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Ταυτόχρονα λύνει και τα χέρια του Ελλαδίτη τεχνικού, αφού πλέον αν αποκτηθεί ένας δεξιός ακραίος αμυντικός (Ισάμ Τσεμπακέ) και ο Λούκας Σόουζα δεν χρειάζεται να φύγει κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής. Η επιστροφή του Σόουζα είναι θέμα… χρόνου. Ο Βραζιλιάνος μέσος είναι πεπεισμένος ότι σύντομα θα απελευθερωθεί από την Γκουοάν του Πεκίνου. Η ομάδα του αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και διεμήνυσε στη διοίκηση του ΑΠΟΕΛ ότι σύντομα θα μείνει ελεύθερος. Σόουζα και Πρόδρομος Πετρίδης τα έχουν βρει σε όλα, φτάνει να μη χρειαστεί να πληρωθεί αντίτιμο για την απόκτησή του.

Η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία αφού η σημερινή αναχώρηση για τη Βουλγαρία οριοθετεί την προσπάθεια του προπονητή για το μοντάρισμα της ομάδας. Εκεί θα δοθούν τέσσερα φιλικά, με Απόλλωνα Σμύρνης του Γιάννη Πετράκη στις 20 του μήνα, με την Μπνέι Σακχίν στις 23 του μήνα, με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας στις 27 και το τελευταίο με την Αλ Νασρ στις 29 Ιουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ