aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Απαιτούνται περίπου €5.000.000, εκ των οποίων το 1 άμεσα

ΑΠΟΕΛ: Απαιτούνται περίπου €5.000.000, εκ των οποίων το 1 άμεσα

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας του. Σε πρωτοφανή κατάσταση, μετρώντας καθημερινώς τις αντοχές του, αγωνιστικές και οικονομικές. Από τις σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων, τις αξιομνημόνευτες ευρωπαϊκές διακρίσεις και την οικονομική άνεση βρέθηκε στη σημερινή δεινή θέση.

Όπως όλα δείχνουν, το διάστημα ενός περίπου μήνα που μεσολαβεί μέχρι τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία θα αποφασίσει ποιος θα αναλάβει τη διοίκηση της ποδοσφαιρικής ομάδας, η πλάστιγγα γέρνει στην πλευρά του αγωνιστικού, οδηγώντας σε αποφάσεις που στόχο έχουν τη στήριξη του δύσκολου έργου που ανέλαβε ο Σάββας Πουρσαϊτίδης. Και αυτές, ασφαλώς, αφορούν κυρίως στο μετεγγραφικό.

Παραλλήλως, παρασκηνιακά και μη, θα τρέχουν οι διαδικασίες στο διοικητικό σκέλος. Θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις που ενδεχομένως να ανοίξουν τον δρόμο για τη διαμόρφωση μεταβατικής διοικητικής δομής στην επικείμενη Γ.Σ.. Η διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» και βάλλεται από μεγάλη μάζα. Η πρόσφατη… απειλητική ανακοίνωση των οργανωμένων, εξάλλου, έλεγε πάρα πολλά.

Το νυν διοικητικό σχήμα, την ίδια ώρα, ξεκαθαρίζει πως δεν είναι αυτοσκοπός να συνεχίσει και ότι εάν υπάρξει σοβαρή διάδοχη κατάσταση που θα αναλάβει άμεσα τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, τότε ας κοπιάσει. Εν ολίγοις, περνά το μήνυμα ότι δεν είναι αυτοσκοπός να συνεχίσει, αρκεί να υπάρξει επαρκής διαδοχική κατάσταση, με ανθρώπους ειλικρινών προθέσεων προκειμένου να βοηθήσουν τον ΑΠΟΕΛ να προχωρήσει. Και κυρίως να δώσουν άμεσες λύσεις. Περίπου 5 εκατ. ευρώ απαιτούνται για να βγει η τρέχουσα ελλειμματική σεζόν, εκ των οποίων το 1 εκατ. ευρώ θα πρέπει να δοθεί άμεσα.

Οι εξελίξεις, όμως, πήραν παράταση λόγω ακύρωσης της προγραμματισμένης (για χθες) συνάντησης των μεγαλομετόχων, κατά την οποία ο Πρόδρομος Πετρίδης θα παρουσίαζε όλα τα οικονομικά δεδομένα. Δηλαδή, τις παλαιές και τρέχουσες υποχρεώσεις, όπου θα διαμορφωνόταν μια πλήρης εικόνα, λαμβάνοντας υπόψη και τις εισηγήσεις του προέδρου του ΑΠΟΕΛ. Οι απόψεις των παρόντων θα διαμόρφωναν εντέλει μία ξεκάθαρη εικόνα που θα δρομολογούσε εξελίξεις.

Το οικονομικό, πάντως, αποτελεί σημαντικό παράγοντα για οποιονδήποτε έχει τη διάθεση να εμπλακεί με τα διοικητικά. Την ώρα που λέγονται και γράφονται διάφορα, στην Εταιρεία ΑΠΟΕΛ λένε πως όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται, μπορεί να παραλάβει τις οικονομικές καταστάσεις και να του επεξηγηθούν τα πάντα. Τουλάχιστον μέχρι στιγμής, ουδείς έπραξε κάτι τέτοιο.

Είπαμε, όμως: Η κατάσταση είναι ρευστή και το έργο του νυν Δ.Σ. δυσκολότερο από ποτέ. Την επόμενη εβδομάδα, θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση του Σωματείου ΑΠΟΕΛ, κατά την οποία θα αναλυθεί επισταμένως η οικονομική κατάσταση. «Μέτρησαν» αρκετές φορές τα κουκιά και προσπάθησαν να καταλήξουν σε αποφάσεις, βάζοντας στην οικονομική… εξίσωση και το αγωνιστικό.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως ο Πάνος Παναγιώτου υπέβαλε την παραίτησή του. Ήταν στο Δ.Σ. από τον Νοέμβριο του 2016.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ