aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Απαιτείται βελτίωση, οι «παγκίτες» που τον αλλάζουν

AΠΟΕΛ: Απαιτείται βελτίωση, οι «παγκίτες» που τον αλλάζουν

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το παρελθόν δίδαξε ότι στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια το ζητούμενο για τις ομάδες που συμμετέχουν σε προκριματικούς γύρους των διοργανώσεων της ΟΕΥΦΑ είναι οι προκρίσεις. Ο ΑΠΟΕΛ πήρε αυτό που ήθελε στο Μαυροβούνιο απέναντι στην Σουτιέσκα, επέστρεψε έχοντας το «διπλό» με 1-0 στις αποσκευές του και πλέον έχει στο χέρι το εισιτήριο της πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, εάν δεν εμφανίσει αυτοκτονικές τάσεις στον επαναληπτικό της ερχόμενης Τρίτης (30/7) στο ΓΣΠ.

Οι γαλαζοκίτρινοι δεν ήταν καλοί, τα καλά διαστήματα της ομάδας του Τραμετσάνι στο παιχνίδι και οι ατομικές ενέργειες των Τάαμαρι – Ντε Βινσέντι ενδεχομένως να μην αρκούν στο μέλλον όταν τα πράγματα θα γίνουν πιο ζόρικα απέναντι σε πιο δύσκολους αντιπάλους. Η νίκη επί της Σουτιέσκα, δίνει στον ΑΠΟΕΛ τον χρόνο και την ηρεμία να βελτιωθεί και να παρουσιαστεί καλύτερος στη συνέχεια. Στα πόδια των παικτών προστέθηκαν 90’ δράσης από επίσημο αγώνα, ο Πάολο Τραμετσάνι έχει πλέον καλύτερη εικόνα από τους νεοφερμένους και στον πάγκο ισχυρά «όπλα» για να κάνει πιο ποιοτική την ομάδα του.

Διαβάστε επίσης: AΠΟΕΛ: To πρώτο δείγμα του Μπέλετς και το καθεστώς υποχρεωτικής αγοράς

Στον επαναληπτικό με την Σουτιέσκα δεν αναμένεται να γίνουν δραματικές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, όμως 2-3 παίκτες κτυπούν με αξιώσεις την πόρτα της ενδεκάδας. Ανασταλτικά ο ΑΠΟΕΛ ενέπνεε  περισσότερη σιγουριά με την είσοδο του Σάβιτς στο κέντρο της άμυνας, την επιστράτευση του Ιωάννου σε ρόλο αριστερού μπακ-χαφ και την μετατόπιση του Μιχαΐλοβιτς στη φυσική του θέση, ως δεξιός μπακ-χαφ. Ο Σέρβος πολύ πιθανόν να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα, αφού στα λεπτά που αγωνίστηκε τόσο στο φιλικό με την Σαχτάρ, όσο και στο ματς με την Σουτιέσκα καθοδήγησε από τη θέση του κεντρικού στόπερ καλύτερα την άμυνα του ΑΠΟΕΛ, σε σχέση με τον Λαφράνς.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Δεν το λες και λίγο 9 χρόνια μετά – Αδυναμίες, θετικά και συμπεράσματα

Μέτρια έως κακή παρουσία είχε ο Γκέντσογλου και με δεδομένο πως οι Άλεφ και Μάτιτς θα έχουν άλλη μία βδομάδα προπονήσεων στα πόδια τους απειλούν τη θέση του Ελλαδίτη, ενώ πιο έτοιμος από πλευράς αγωνιστικής κατάστασης θα είναι και ο Αντρίγια Πάβλοβιτς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ