aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Απαιτείται ένα «ταρακούνημα»

ΑΠΟΕΛ: Απαιτείται ένα «ταρακούνημα»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν είσαι ο ΑΠΟΕΛ, προέρχεσαι από εννέα σερί νίκες και μέσα σε 180 λεπτά «πετάς» πέντε βαθμούς απέναντι σε ομάδες της δεύτερης εξάδας, αδυνατώντας έτσι να ισχυροποιήσεις βαθμολογικά τη θέση σου, τότε είσαι άξιος της μοίρας σου. Οι δύο σερί… φάπες αύξησαν τον προβληματισμό, τρεις μόλις στροφές πριν από τη συμπλήρωση της α΄ φάσης του πρωταθλήματος.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τις απουσίες, την έλλειψη ρυθμού ορισμένων παικτών. Είναι αστείο να τα αναφέρει κανείς σαν επιχειρήματα για την κακή εικόνα με την Αλκή (0-0) και πολύ περισσότερο την προχθεσινή με την Πάφος FC (1-2). Η διαφορά μπάτζετ είναι μεγάλη, ιδιαίτερα σε σχέση με τους Λαρνακείς, όπως και το επίπεδο, οι παραστάσεις και η ποιότητα. Διέκρινες όμως μεγαλύτερη «δίψα» στους φιλοξενούμενους, με τους πρωτευουσιάνους αντιθέτως να… βιάζονται, να πανικοβάλλονται, να εγκλωβίζονται, βλέποντας την αντίπαλη εστία σαν βελονότρυπα. Και εν τέλει «πνίγηκαν» στο άγχος. Έτσι, ο ΑΠΟΕΛ δεν πάει πουθενά. Αν δεν αλλάξει την εικόνα του, η συνέχεια θα είναι το λιγότερο εξαιρετικά δύσκολη…

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Δεν ψάχνουμε άλλοθι», τα δεδομένα με Γιάκολις-Βιντιγκάλ-Ντε Βινσέντι

Ο Πάολο Τραμετσάνι, προφανώς, έχει τις ευθύνες που του αναλογούν. Έχει κάνει λάθη. Συν τοις άλλοις τα νεύρα –κόστισαν την αποβολή– μεταφέρθηκαν προχθές και στους παίκτες. Ό,τι και να έγινε όμως δεν… μπορεί να μπει και μέσα για να παίξει ποδόσφαιρο. Να μαρκάρει καλύτερα για παράδειγμα από τον Καρλάο προχθές ώστε να αλλάξει γενικώς την κατάσταση. Επιβάλλεται και οι ποδοσφαιριστές να κάνουν την αυτοκριτική τους, να… ταρακουνηθούν κι ο καθένας να αντιδράσει προκειμένου να δώσουν το κάτι παραπάνω. Είτε εκείνοι που ήρθαν φέτος, είτε εκείνοι που πανηγύρισαν τίτλους κατά το πρόσφατο παρελθόν, είτε εκείνοι που ανανέωσαν πέρσι το συμβόλαιό τους, είτε εκείνοι που θέλουν να το ανανεώσουν τον προσεχή Ιούνιο.

Ήταν κάποιοι που προσπάθησαν και κάποιοι άλλοι που δεν πίστευαν. Άλλοι είναι εκτός κλίματος, υπάρχουν περιπτώσεις που σκέφτονται το μέλλον τους, κάποιοι μάλλον δεν έχουν την επιθυμητή διάθεση και ορισμένοι συνεχίζουν να… βυθίζονται στο αγωνιστικό τους ναδίρ. Κάτι που προφανώς θέτει και τη διοίκηση στην «πρίζα».

Για να αλλάξουν τα δεδομένα, ο ΑΠΟΕΛ επιβάλλεται να γίνει «γροθιά», όπως μας συνήθισε το προηγούμενο δίμηνο. Γιατί δεν είναι λίγοι οι παίκτες που παρουσιάζονται αγνώριστοι. Η κατάθεση ψυχής, η συσπείρωση, το κίνητρο του κάθε παίκτη για το κάτι παραπάνω, το πείσμα, η αφοσίωση στον επόμενο στόχο αποτελούν βασικά συστατικά για αντίδραση. Εάν όμως εξακολουθήσουν οι πρωτευουσιάνοι να είναι υποτονικοί αγωνιστικά, τότε η απογοήτευση θα κυριαρχήσει και μοιραία θα επηρεάσει ακόμη περισσότερο πνευματικά αρκετούς από τους πρωταγωνιστές (παίκτες και προπονητές) της μέχρι στιγμής πορείας, με απρόβλεπτες μοιραία συνέπειες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ