aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Απ’ το κακό στο χειρότερο και όσο περνάει ο καιρός και περισσότερο…»

ΑΠΟΕΛ: «Απ’ το κακό στο χειρότερο και όσο περνάει ο καιρός και περισσότερο…»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο εμπνευστής του συνθήματος που ακούστηκε για πρώτη φορά στην κερκίδα του ΑΠΟΕΛ πριν από μερικά χρόνια, ούτε που θα το φανταζόταν ότι ο συγκεκριμένος… στίχος θα ταίριαζε κάποτε γάντι σε πορεία της ομάδας του: «Απ’ το κακό στο χειρότερο και όσο περνάει ο καιρός και περισσότερο…».

Περιμένουν ματαίως οι οπαδοί των γαλαζοκιτρίνων πριν από κάθε παιχνίδι ότι θα παρουσιαστούν βελτιωμένοι, αλλά κάθε φορά εμφανίζονται είτε ίδιοι με προηγουμένως είτε ακόμα χειρότεροι!

Δεν διαφωνεί κανείς: Τρεις εβδομάδες με νέο προπονητή, τον Μικ Μακάρθι στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν μπορεί να περιμένει κανείς θαύματα. Αλλά, από την άλλη, δεν θα ζητούσε δα κανείς και τον ουρανό με τα άστρα αν περίμενε κάτι καλύτερο ψες απέναντι στον Ολυμπιακό (0-1). Ειδικά μετά από διακοπή 15 ημερών.

Τζίφος! Πάλι μετρημένες στα δάκτυλα του ενός χεριού οι τελικές προσπάθειες προς την εστία, ξανά κενά στην άμυνα, επανάληψη σωρείας λαθών, νεύρα, πολλές κίτρινες κάρτες και… δεν συμμαζεύεται. Ό,τι δηλαδή έχει γραφτεί αρκετές φορές τους τελευταίους μήνες, ισχύει πάνω κάτω και για την ήττα από τους μαυροπράσινους.

Πλέον, όμως, δεν μπαίνει στην κουβέντα μόνο αν ήταν κακός ο σχεδιασμός ή αν ήταν κακός προπονητής ο Μαρίνος Ουζουνίδης ή αν μπορεί ο Ιρλανδός διάδοχός του να βελτιώσει την κατάσταση. Ούτε αν φταίνε οι πολλές αλλαγές προπονητών και ποδοσφαιριστών.

Η νέα κουβέντα έχει να κάνει με το… ταμπλό, που γράφει ότι οι γαλαζοκίτρινοι βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού για ακόμα μία αγωνιστική και απομένουν τρία παιχνίδια για το τέλος του α’ γύρου. Το χειρότερο γι’ αυτούς είναι ότι δεν πείθουν ότι μπορούν να συνέλθουν και είναι φανερό ότι η πορεία τους έχει εκτροχιαστεί πολύ επικίνδυνα. Σε βαθμό που, άκουσον-άκουσον, αρχίζουν να τους ζώνουν τα μαύρα φίδια.

Φυσιολογικά, ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ «βράζει» για τα καλά. Δεν μιλάμε πια απλώς για αποτυχία εισόδου στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης ούτε για απώλεια πρωταθλήματος ούτε για τη φθίνουσα πορεία, που μοιάζει φυσική συνέχεια του κλεισίματος της προηγούμενης σεζόν. Μιλάμε για ομάδα που θυμίζει τα «πέτρινα χρόνια» της στα τέλη της δεκαετίας του 1990 στη χειρότερή της μορφή.

Διαβάστε επίσης: Ο ΑΠΟΕΛ σε κρίσιμο πλέον σημείο

Γι’ αυτό και η μόνιμη πίστη φίλων, ουδέτερων και αντιπάλων, που εκφράστηκε και ψες και από τον υπηρεσιακό τεχνικό του Ολυμπιακού, Κώστα Σεραφείμ, «κάποια στιγμή θα βρει τον δρόμο του», άρχισε να κουράζει τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Δεν είναι μάγος. Αυτός ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να πάει μακριά»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ