aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αντίστροφη μέτρηση για να μπει στη μάχη

ΑΠΟΕΛ: Αντίστροφη μέτρηση για να μπει στη μάχη

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το ημερολόγιο «έδειχνε» 13 Οκτωβρίου 2019. Πριν από ένα χρόνο παρά μία μέρα, δηλαδή, ο Φράνσις Ουζόχο έφευγε με φρικτούς πόνους στο γόνατο από το φιλικό της Νιγηρίας με αντίπαλο τη Βραζιλία (1-1). Η φάση του άσχημου τραυματισμού είχε κάνει  τον γύρο του κόσμου αφού εκτός από τη σοβαρότητα του, ήλθε απέναντι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα.

Δώδεκα ακριβώς μήνες μετά, πατά πλέον πολύ γερά στα πόδια του. Ο 21χρονος θηριώδης τερματοφύλακας πετά από τη χαρά του, βλέποντας πως ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιστροφής και επανόδου σε αγωνιστικές συνθήκες. Μία επιστροφή που έγινε σταδιακά κατά τις προηγούμενες εβδομάδες και με ιδιαίτερη προσοχή από τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΑΠΟΕΛ.

Ο Ουζόχο, λοιπόν, μετρά αντίστροφα για να μπει στη μάχη. Για να ακριβολογούμε, δεν βλέπει την ώρα που θα κληθεί από τον κόουτς να φορέσει εκ νέου τα γάντια σε επίσημο παιχνίδι και να κατεβάσει, όποτε αυτό χρειασθεί, τα ρολά της εστίας. Η συμπερίληψή του για πρώτη φορά στην αποστολή με τον Ερμή, εξάλλου, μόνο τυχαία δεν έγινε. Το εν λόγω γεγονός επισκιάστηκε από την κακή εμφάνιση του ΑΠΟΕΛ και το στραβοπάτημα, ωστόσο δεν παύει να αποτελεί σημαντική εξέλιξη. Τόσο για τον διεθνή Νιγηριανό όσο και για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Η αξία του Ουζόχο και το τι μπορεί να προσφέρει, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Στον ΑΠΟΕΛ, θέλουν να δουν τον τερματοφύλακα που θαύμασαν κατά τα προηγούμενα χρόνια στα κυπριακά γήπεδα με τη φανέλα της Ανόρθωσης και κυρίως της Ομόνοιας. Το τερματοφύλακα που ενέπνεε σιγουριά και ασφάλεια, έχοντας τεράστια συμβολή στην έκβαση των αγώνων.  Ο Ουζόχο, όπως και ο Κάρλος Ντίας, είναι οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που προστέθηκαν στο ρόστερ κατά τη καλοκαιρινή μετεγγραφική περίοδο και δεν αγωνίσθηκαν.

Εν τω μεταξύ, επαναρχίζουν σήμερα οι προπονήσεις, με το προπονητικό τιμ να θέτει σε εφαρμογή το πλάνο εκγύμνασης που αποσκοπεί στην καλύτερη προετοιμασία ενόψει του κυριακάτικου εντός έδρας αγώνα με την Πάφος FC.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ