aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Άνθρακας ο θησαυρός ή σύμπτωση;

ΑΠΟΕΛ: Άνθρακας ο θησαυρός ή σύμπτωση;

ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η περσινή «άνοστη» σεζόν του ΑΠΟΕΛ (βρέθηκε στην τρίτη θέση και στο -6 από την κορυφή την ώρα της διακοπής του πρωταθλήματος), ανάγκασε τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων να προβεί σε ριζικές αλλαγές στο ρόστερ. Φυσικά ουδείς τότε γνώριζε την καταστροφική συνέχεια που θα είχε το περσινό… ξήλωμα της ομάδας.

Συνολικά δεκαπέντε ποδοσφαιριστές με τουλάχιστον μια συμμετοχή την περσινή σεζόν με τη γαλαζοκίτρινη φανέλα, αποχώρησαν το περασμένο καλοκαίρι. Πολλοί μάλιστα εξ αυτών ήταν εκ των βασικών γραναζιών της ομάδας, πριν περάσουν την πόρτα εξόδου του «Αρχαγγέλου».

Μούσα Τάαμαρι και Νικόλας Ιωάννου είναι δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, αφού αναζήτησαν το βήμα προς τα πάνω, παίρνοντας μετεγγραφή σε Βέλγιο και Αγγλία αντίστοιχα. Ο Ιορδανός στους έξι και πλέον μήνες παρουσίας του στην Λέουβεν, ξεκίνησε ως βασικός μόλις σε οκτώ αγώνες και προσπαθεί ακόμα να κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο Κύπριος ακραίος αμυντικός από την άλλη, μέτρησε μόλις πέντε συμμετοχές στην Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ από τα τέλη Δεκεμβρίου δεν υπολογιζόταν. Στα μέσα Ιανουαρίου πήρε μετεγγραφή στον Άρη Θεσσαλονίκης, και αν και ξεκίνησε εξαιρετικά αγωνιζόμενος σε πέντε ματς μέσα σε ένα δεκαπενθήμερο, έκτοτε χάθηκε. Από τις 30 Ιανουαρίου, μετά την ήττα από τον Αστέρας Τρίπολης βρίσκεται μεταξύ… κερκίδας και πάγκου.

Μπόι Βάτερμαν, Πραξιτέλης Βούρος και Αντόνιο Γιάκολις έψαξαν προς Ελλάδα μεριά τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Οι δύο πρώτοι πήγαν… πακέτο στον ΟΦΗ, ενώ ο Κροάτης βρέθηκε λίγο πιο βόρεια, στο Αγρίνιο για λογαριασμό του Παναιτωλικού. Ο Ολλανδός κίπερ αν και ξεκίνησε σε αρκετά παιχνίδια ως βασικός, κατά διαστήματα βρέθηκε σε πολλά ματς στον πάγκο (11), αφού ακόμα δεν έχει καταφέρει να βρει σταθερότητα. Ο Ελλαδίτης αμυντικός, τα πάει ακόμα… χειρότερα, αφού στα έξι τελευταία ματς της ομάδας του βρίσκεται εκτός αποστολής για λόγους τακτικής, ενώ συνολικά σε 13 αγώνες βρέθηκε εκτός πλάνων. Φορτσάτος ξεκίνησε στον Παναιτωλικό ο Γιάκολις με εφτά στα οκτώ πρώτα παιχνίδια ως βασικός, που ωστόσο και αυτός βρέθηκε νωρίς εκτός. Από τις 13 Δεκεμβρίου και έπειτα έχει αγωνιστεί συνολικά σε μόλις 80’ λεπτά, ενώ εφτά φορές βρέθηκε εκτός αποστολής και τρεις έμεινε στον πάγκο.

Δύο ιδιαίτερες περιπτώσεις είναι αυτές των Αντρίγια Πάβλοβιτς και Ούρος Μάτιτς, οι οποίοι ήταν δανεικοί στον ΑΠΟΕΛ. Δέκα συμμετοχές μέτρησε ο πρώην επιθετικός των γαλαζοκιτρίνων στη νέα του ομάδα (Μπρόντμπι) σκοράροντας δύο φορές, ενώ σε δέκα επίσης αγώνες έμεινε εκτός αποστολής. Ο μέσος που ήταν δανεικός από την Κοπενχάγη στην ομάδα της Λευκωσίας πήρε μετεγγραφή στην Καραμπάγκ του Αζερμπαϊτζάν. Και αυτός μια από τα… ίδια, αφού από τις 20 Δεκεμβρίου έχει να ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Από τότε μέχρι σήμερα έμεινε πέντε φορές στον πάγκο, και μέτρησε τέσσερις ολιγόλεπτες συμμετοχές (1’ , 4’, 23’ και 22’).

Εφτά περιπτώσεις, λοιπόν, που όσο βρίσκονταν στον ΑΠΟΕΛ λογίζονταν ως βασικά στελέχη της λευκωσιάτικης ομάδας. Αντίθετα, όμως, με την απομάκρυνση τους από το νησί μας τα βρήκαν… σκούρα. Το ερώτημα που δημιουργείται είναι το εξής. Ήταν η περσινή ομάδα των γαλαζοκιτρίνων τόσο κακή που οι συγκεκριμένοι αντί θησαυρός αποδείχθηκαν άνθρακας ή απλά πρόκειται για σύμπτωση ο παραγκωνισμός τους;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ