aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αντεπίθεση «με την πλάτη στον τοίχο»

ΑΠΟΕΛ: Αντεπίθεση «με την πλάτη στον τοίχο»

Τα βαθμολογικά δεδομένα υποχρεώνουν τον ΑΠΟΕΛ να αρχίσει την αντεπίθεσή του έστω και σε συνθήκες «με την πλάτη στον τοίχο». Κανένας δεν αμφισβητεί ότι είμαστε μόλις στις πρώτες πέντε αγωνιστικές ενός ποδοσφαιρικού μαραθωνίου διάρκειας 32 αγωνιστικών, αλλά οι σοβαρές απώλειες στο ξεκίνημα έχουν δημιουργήσει ένα σκηνικό που παραπέμπει σε αναμετρήσεις, όπου το τρίποντο είναι αδιαπραγμάτευτο.

Με τέσσερις ήττες σε πέντε ματς, δεν υπάρχουν εναλλακτικές επιλογές. Κάπως έτσι είναι το σκηνικό ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Δευτέρας με αντίπαλο τον Εθνικό Άχνας στο ΓΣΠ. Ο Σωφρόνης Αυγουστή και οι ποδοσφαιριστές του, επέστρεψαν χθες στη δουλειά και σηκώνουν μανίκια με την προσδοκία ότι θα βάλουν το τρένο στις νικηφόρες ράγες.

Αυτό βέβαια, προϋποθέτει σημαντική βελτίωση. Για την ακρίβεια προϋποθέτει πολύ καλύτερη αποτελεσματικότητα και πολύ μεγαλύτερη προσοχή στη διαχείριση του αγώνα. Ακόμη και η «τεχνολογία» έχει καταδείξει ότι με βάση την εικόνα του ΑΠΟΕΛ εντός των τεσσάρων γραμμών, θα έπρεπε να έχει πολύ μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Αντ’ αυτού βρίσκεται στον πυθμένα με μόνο τρεις βαθμούς, ενώ θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον τους διπλάσιους. Κι όχι μόνο επειδή οι παίκτες του δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες – προϋποθέσεις που δημιούργησαν. Πολύ πιο οδυνηρό ήταν το γεγονός ότι υπέπεσαν σε σωρεία λαθών που έδωσαν τη δυνατότητα στην αντίπαλη ομάδα να πάρει το ζητούμενο.

Η πρόοδος και η βελτίωση αγγίζει όλα τα επίπεδα. Ποδόσφαιρο, όμως, παίζουν οι ποδοσφαιριστές κι αν οι γαλαζοκίτρινοι, ομαδικά και ατομικά, δεν καταφέρουν να διορθώσουν κάποια πράγματα, δύσκολα θα έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ είχαν πολύ ψηλές προσδοκίες ιδιαίτερα για τους ποδοσφαιριστές που ήρθαν «για να κάνουν τη διαφορά».

Ποδοσφαιριστές όπως ο Κβιλιτάια, ο Μάγκλιτσα, ο Λούκας Σόουζα, ο Οκριασβίλι, ο Ντανίλο, ο Σκουφέτ, ο Νταουσβίλι, ήρθαν στον «Αρχάγγελο» για να προσδώσουν ποιότητα και να βοηθήσουν στην προσπάθεια αναρρίχησης στην κορυφή, αλλά στην πλειονότητά τους, μέχρι στιγμής, δεν τα έχουν καταφέρει. Όλοι αναγνωρίζουν ότι το δείγμα των πέντε αγωνιστικών είναι πολύ μικρό, αλλά μόνο οι βαθμοί και το σκαρφάλωμα στις ψηλές θέσεις της βαθμολογίας θα τους βοηθήσει να αντιστρέψουν την εικόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ