aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αναζητώντας τους Σαρφό και Βιγιαφάνιες

ΑΠΟΕΛ: Αναζητώντας τους Σαρφό και Βιγιαφάνιες

Το προηγούμενο στατιστικό του «Goal» φανέρωσε την αδυναμία του ΑΠΟΕΛ στην αιχμή του δόρατος: 1 γκολ σε 894 λεπτά από τους φορ κορυφής. Είναι θέμα που χρήζει ασφαλώς διόρθωσης και ο Σωφρόνης Αυγουστή θέλει σίγουρα να το αλλάξει προς το καλύτερο.

Ένας τρόπος είναι να ανέβουν αγωνιστικά οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη συγκεκριμένη θέση, πρωτίστως οι Γκιόργκι Κβιλιτάια και Άντον Μάγκλιτσα, κατά δεύτερο λόγο ο Μάριος Ηλία. Ωστόσο, δεν είναι οι μόνοι που θα χρειαστεί να βελτιωθούν για να έρθουν τα γκολ από τους στράικερ.

Μια ασίστ κάνει δύο χαρούμενους, λένε, και το… μπαλάκι πάει στους δημιουργούς της μεσαίας γραμμής. Κακά τα ψέματα. Ο Κίνγκσλεϊ Σαρφό δεν έχει σταθεροποιήσει την απόδοσή του, ενώ ο Λούκας Βιγιαφάνιες ο οποίος επίσης φημίζεται για την καλή πάσα του, βρίσκεται πίσω σε εμφανίσεις σε σχέση με όσα έδειξε στον Παναθηναϊκό.

Δύο ποιοτικοί μέσοι που μπορούν να προσφέρουν πολύ περισσότερα και να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή των επιθετικών, αρκεί όμως να αγωνίζονται σύμφωνα με το 100% των δυνατοτήτων τους.

Εδώ που τα λέμε, βάσει απόδοσης, ο Γιάννης Σατσιάς απέδειξε ότι δικαιούται μια θέση στη μεσαία γραμμή, καθώς σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκε προσέδωσε ενέργεια, ενθουσιασμό και πάθος. Πέραν φυσικά των άλλων καθαρά αγωνιστικών χαρακτηριστικών που διαθέτει. Και για να δικαιολογείται εκτόπισμά του από το αρχικό σχήμα είτε από τον Γκανέζο είτε από τον Αργεντινό, θα χρειαστεί να ανεβάσουν κατά πολύ την απόδοσή τους.

Δεν ξεχώρισε τροφοδότης
Το ότι δεν υπάρχει κάποιος τροφοδότης άλλωστε που να έχει ξεχωρίσει στον ΑΠΟΕΛ, φαίνεται και από τις ασίστ. Εφτά ποδοσφαιριστές έδωσαν πάσα που μετετράπη σε γκολ, όλοι από μία φορά: Σαρφό, Μάγκλιτσα, Μορέιρα, Εντονγκαλά, Θεοδώρου, Κβιλιτάια και Βιγιαφάνιες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ