aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αναπολώντας τον «Ντέβι» (θέμα)

ΑΠΟΕΛ: Αναπολώντας τον «Ντέβι» (θέμα)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Έχουν περάσει δύο και πλέον μήνες από τη μέρα έναρξης του πρωταθλήματος και ασφαλώς το δείγμα γραφής, τόσο σε ομαδικό επίπεδο στον ΑΠΟΕΛ, όσο και σε ατομικό επίπεδο είναι τέτοιο που κάποια (έστω) πρώτα σοβαρά συμπεράσματα μπορούν να εξαχθούν. Η εικόνα της ομάδας δεν είναι άσχημη, θα μπορούσε βέβαια να είναι (πολύ) καλύτερη. Σ αυτό συντείνουν και διαδραματίζουν πολλοί παράγοντες ρόλο.

Η γραμμή πυρός του ΑΠΟΕΛ απασχόλησε και συνεχίζει να απασχολεί ακόμα τους φίλους της ομάδας και όχι μόνο. Το θέμα όμως -της επίθεσης- είναι στενά συνυφασμένο με τη μεσαία γραμμή των γαλαζοκίτρινων.

Κι αυτό έχει να κάνει με τον «μαέστρο» που φαίνεται να λείπει από την ομάδα, από τη μέρα που αποχώρησε ο Τόμας Ντε Βινσέντι.  Ένα ρόλο που αναμενόταν (αρχικά) να δοθεί στον Μπρεσάν και (εν συνεχεία) στον Μπερτόλιο. Και τι δεν άκουγε ο «Ντέβι» όσο ήταν στον ΑΠΟΕΛ!

Ο Αργεντινός κουβαλούσε πολλή τρέλα και πολλά κουσούρια αλλά ήξερε μπαλάρα και όταν ήταν στις καλές του τίποτα δεν μπορούσε να σταθεί μπροστά του.  Οι «διάδοχοι» του «Ντέβι», παρά τις άριστες συστάσεις, το πλούσιο CV και τον πρότερο βιο τους που τους συνόδεψε στην Κύπρο δεν μπόρεσαν ακόμη να κάνουν να ξεχαστεί και πολύ περισσότερο να συναγωνιστούν τον «τρελο-Ντέβι»…

bertoglio-de-camargoΦΑΚΟΥΝΤΟ ΜΠΕΡΤΟΛΙΟ: Τα φαινόμενα (κάποτε) απατούν

Φουριόζος μπήκε στους αγώνες με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ ο Αργεντινός στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ερμή. Παιχνίδι στο οποίο ο Μπερτόλιο με δυο ενέργειες βοήθησε τους γαλαζοκίτρινους να «καθαρίσουν» το ματς. Πρώτα κέρδισε πέναλτι (στο 78’) και παρόλο που ο Εφραίμ αστόχησε, ο Γιαννιώτας ήρθε πήρε το ριμπάουντ και σκόραρε, και στις καθυστερήσεις έδωσε ασίστ στον Εφραίμ ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τον 27χρονο μέσο να σκοράρει στον αγώνα με την ΑΕΖ, ενώ στους τρεις ευρωπαϊκούς αγώνες (με Αστάνα 34’, Ολυμπιακό Πειραιώς 25’ και Γιάνγκ Μπόις 78’), μόνο με την Αστάνα είχε καλή απόδοση. Στα τελευταία παιγνίδια πρωταθλήματος η απόδοση του Αργεντινού μέσου έπεσε ακόμα περισσότερο, με αποτέλεσμα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Κρίστιανσεν (και για λόγους τακτικής) να προτιμήσει τον Μπρεσάν.

Μπορεί το δείγμα για τον 27χρονο μέσο να είναι σχετικά μικρό (χρονικά) δεν παύει ωστόσο να αποτελεί μια σοβαρή ένδειξη. Στα θετικά για τον πρώην άσο του Αστέρα Τρίπολης, το γεγονός ότι άφησε υποσχέσεις σε κάποια παιγνίδια και όταν εγκλιματιστεί ακόμα περισσότερο δεν αποκλείεται να δείξει τις πραγματικά μεγάλες δυνατότητές του, τις οποίες κανένας δεν αμφισβητεί.

bressanΡΕΝΑΝ ΜΠΡΕΣΑΝ: Κερδίζει πόντους, όχι τις εντυπώσεις

Αντίθετα με τον Μπερτόλιο, οι πρώτες εντυπώσεις από τον Μπρεσάν στο πρωτάθλημα  δεν ήταν απλά μέτριες, αλλά άγγιζαν το όριο των απογοητευτικών. Σε σημείο που στον ΑΠΟΕΛ προχώρησαν σχεδόν άμεσα στην απόκτηση του Μπερτόλιο, με τον 28χρονο μέσο, να έχει όλες κι όλες τέσσερις συμμετοχές, οι οποίες μεταφράζονται σε 209 αγωνιστικά λεπτά.

Μάλιστα, από ένα σημείο και μετά ο Κρίστιανσεν έδειχνε την προτίμησή του στον Ορλάντι και στη συνέχεια στον Μπερτόλιο. Ο Μπρεσάν, όπως και οι πλείστοι συμπατριώτες του  Βραζιλιάνοι (πάρτε για παράδειγμα τον Βάντερ) αποδείκτηκε ότι είναι παίκτης ψυχολογίας. Αργά αλλά σταθερά άρχισε να μπαίνει στο πετσί και τις απαιτήσεις της ομάδας και να βελτιώνει την εικόνα και την απόδοσή του.

Φυσικά και πάλι δεν κατάφερε να φτάσει σε τέτοιο επίπεδο που να μπορεί να πει κανείς ότι έκανε τη διαφορά. Απλά έδωσε δείγματα της αξίας και του ταλέντου του και ότι προέρχεται από καλή πάστα ποδοσφαιριστή. Στους τελευταίους αγώνες φάνηκε να έχει ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του (κι αυτό πιστώνεται στον Κρίστιανσεν) και ότι μπορεί κάποια στιγμή να προσφέρει πολύ περισσότερα.

Από τη στιγμή όμως που οι υποχρεώσεις του ΑΠΟΕΛ τρέχουν και η ανάγκη να ανέβει ο Μπρεσάν επίπεδο είναι παραπάνω από μεγάλη, θα πρέπει να καταβάλει πολύ μεγαλύτερη προσπάθεια.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ