aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αναμφίβολα η πιο φορμαρισμένη ομάδα

ΑΠΟΕΛ: Αναμφίβολα η πιο φορμαρισμένη ομάδα

Εντυπωσιακή βαθμολογική συγκομιδή και αξιοσημείωτη ποδοσφαιρική συνέπεια. Κατά τους τελευταίους δύο μήνες, έχοντας στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, όχι μόνο πάει από το καλό στο καλύτερο, αλλά άρχισε να θυμίζει τον παλιό καλό ΑΠΟΕΛ.

Αυτόν που ήταν δομημένος σε ποδοσφαιρικές αρχές, που παιχνίδι με παιχνίδι εξελισσόταν και στο μυαλό έχει μπει για τα καλά το μικρόβιο του πρωταθλητισμού.

Πριν αναλάβει ο Σέρβος κόουτς, δηλαδή στην 6η στροφή του μαραθωνίου, η ομάδα βρισκόταν στην 7η θέση, στο -5 από το πρώτο και δεύτερο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, έχοντας συντελεστή τερμάτων 5-2. Η γκρίνια έπαιρνε ανησυχητικές διαστάσεις, την ίδια ώρα που έρχονταν απανωτά ντέρμπι.

Με τον Βλάνταν, λοιπόν, ο ΑΠΟΕΛ μετρά επτά νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια πρωταθλήματος, κέρδισε πέντε θέσεις στη βαθμολογία, βελτίωσε τον συντελεστή τερμάτων 19-4 και βρίσκεται σε απόσταση βολής ώστε να τεθεί σε θέση οδηγού! Τα παραπάνω επιτεύγματα σε συνδυασμό με την εξαιρετική προσήλωση, τη συγκέντρωση στον στόχο και την πνευματική ετοιμότητα των ποδοσφαιριστών, αναμφίβολα καθιστούν -τούτην την περίοδο- τον ΑΠΟΕΛ ως την πιο φορμαρισμένη ομάδα. Παίκτες που δεν απέδιδαν τα προσδοκώμενα έως τον Οκτώβριο, με τον Μιλόγεβιτς δείχνουν εμφανώς βελτιωμένοι.

Εκτός από τα συναπτά τρίποντα, η ομάδα αποδίδει όλο και πιο στρωτό ποδόσφαιρο. Δείχνει υπομονή και πίστη στο πλάνο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή. Και κάτι ακόμα: Καλύπτει τις αδυναμίες και της ατυχίες που προκύπτουν (τραυματισμοί, κάρτες), αναδεικνύοντας νέους πρωταγωνιστές.

Στον ΑΠΟΕΛ, προχωρούν χωρίς πολλά λόγια. Κανείς δεν αιθεροβατεί. Δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν πως συνεχίζουν τη σκληρή δουλειά, έχοντας ταπεινότητα. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος.

Διαβάστε επίσης:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ