aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αναμείνατε στο ακουστικό!

ΑΠΟΕΛ: Αναμείνατε στο ακουστικό!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Την ώρα που στον ΑΠΟΕΛ πανηγυρίζουν την κατάκτηση του 26ου τίτλου στην ιστορία τους και σκέφτονται τη μάχη των μαχών την επόμενη Τετάρτη με τον Απόλλωνα στον τελικό του κυπέλλου, οι διεργασίες που άπτονται του προγραμματισμού «τρέχουν» με γοργό μάλιστα ρυθμό. Στην προμετωπίδα των θεμάτων που απασχολούν τους ιθύνοντες του συλλόγου δεν θα μπορούσε να ήταν άλλο από τη συνέχιση ή μη της συνεργασίας με τον Τόμας Κρίστιανσεν και των συνεργατών του.

Είναι ένα κεφάλαιο που επιβάλλεται να ξεκαθαρίσει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα ώστε να μπορούν πιο εύκολα να χαραχθούν οι επόμενες κινήσεις. Πολλά γράφονται και ακούγονται, οπότε στο νέο τετ α τετ που θα έχει ο Δανός προπονητής με τους ιθύνοντες του συλλόγου θα ξεκαθαρίσουν τα πάντα. Επιπρόσθετα, άρχισε να τρέχει ορμητικά το νερό στο αυλάκι σχετικά με τους ποδοσφαιριστές που θα ντυθούν στα γαλαζοκίτρινα, αυτούς που θα ανανεώσουν ή όχι τη συνεργασία τους με τον σύλλογο, όπως και αυτούς που θα αναγκαστούν να αποχωρήσουν ώστε να ανοίξουν θέσεις για να έχουν δικαίωμα εγγραφής οι νέοι παίκτες.

Το δεδομένο είναι πως στον ΑΠΟΕΛ έχουν μπει για τα καλά σε περίοδο προγραμματισμού, γίνονται συντονισμένες κινήσεις από πλευράς των εμπλεκόμενων στο εν λόγω σκέλος και αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις εντός των ημερών. Στόχος είναι ένα μεγάλο μέρος του σχεδιασμού να έχει διανυθεί πριν αρχίσει σε έναν περίπου μήνα η προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«ΤΑ ΜΑΚΡΑ, ΚΟΝΤΑ ΕΓΙΝΑΝ»: Η προσπάθεια που θα γίνει έχει ως στόχο να μπει τελεία στο κεφάλαιο Τόμας Κρίστιανσεν μέχρι το τέλος της εβδομάδας ή το αργότερο αρχές της επόμενης. Δεν σηκώνει άλλη παράταση, δηλαδή, το ζήτημα. Μετά το «πάγωμα» των συζητήσεων προ λίγων εβδομάδων, αυτές επαναρχίζουν άμεσα και αποσκοπούν ασφαλώς να τεθούν τα πάντα επί τάπητος ώστε να βρεθεί η κοινή συνισταμένη. Εκτός από το οικονομικό, θα συζητηθεί διεξοδικά το θέμα λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος προκειμένου να ξεκαθαρίσει ο ρόλος του καθενός, ιδιαιτέρως σε μετεγγραφικά ζητήματα (και όχι μόνο). Ασφαλώς, ο Δανός είναι προπονητής φιλόδοξος και δεν το κρύβει πως θα ήθελε να συνεχίσει σ’ ένα πιο προηγμένο πρωτάθλημα από το κυπριακό. Τα «θέλω» της κάθε πλευράς θα τεθούν στο τραπέζι και εκεί θα πέσει άπλετο φως.

«ΦΟΡΤΩΝΕΙ» ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΞΟΝΑ: Ο επιθετικός από τον Μπενίν, Μίκαελ Ποτέ, γνωστός στο κυπριακό φίλαθλο κοινό από το επιτυχημένο πέρασμά του από την Ομόνοια, αποτελεί την πρώτη μετεγγραφή της ομάδας για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Υπάρχουν συζητήσεις με τον Ισπανό στόπερ της Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ Χεσούς Ρουέδα και ελπίζουν στον ΑΠΟΕΛ πως στις προσεχείς μέρες θα πέσουν οι υπογραφές. Οι εν λόγω παίκτες θα είναι μόνο η αρχή. Πρόθεση είναι να αποκτηθούν ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν κυρίως τον άξονα, κάτι που αποσκοπεί στην καλύτερη λειτουργία της ομάδας. Δηλαδή, θα αποκτηθεί άλλος ένας στόπερ, τουλάχιστον άλλος ένας επιθετικός, κεντρικός μέσος και ακραίος επιθετικός. Επί της παρούσης αυτές είναι οι θέσεις που θα βρουν άλλον έναν κάτοχο (συν δεξιός μπακ) και στην πορεία, αναλόγως με το ποιοι εν τέλει θα αποχωρήσουν, θα χαραχθούν τα επόμενα βήματα. Όσον αφορά στις πληροφορίες για τον πορτιέρο της ΑΕΛ, Ράφαελ Ρόμο, στον ΑΠΟΕΛ λένε πως «δεν μας απασχολεί κανένα θέμα τερματοφύλακα αυτή τη στιγμή».

DEAL ΜΕ ΜΠΟΪ, ΕΠΟΝΤΑΙ ΑΛΛΟΙ ΔΥΟ: Με ανακοίνωσή της η Εταιρεία ΑΠΟΕΛ ενημέρωσε χθες για την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Μπόι Βάτερμαν. Ο υψηλόσωμος τερματοφύλακας θα παραμείνει στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος» μέχρι και το Μάιο του 2019. Το δρόμο του Ολλανδού θα ακολουθήσουν σύντομα τόσο ο Βινίσιους Ολιβέιρα όσο και ο Νεκτάριος Αλεξάνδρου, ποδοσφαιριστές με μεγάλη προσφορά στο σύλλογο. Και με τους δύο έχει γίνει μια πρώτη επαφή και διαφάνηκε πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να ανανεωθεί το συμβόλαιό τους. Άλλος ένας ποδοσφαιριστής μένει ελεύθερος τέλος του μήνα και αναφερόμαστε στον Ινιάκι Αστίθ. Η φετινή προσφορά του δεν είναι η ίδια με την περσινή, υπέπεσε σε λάθη που στοίχισαν, οπότε κάθε άλλο παρά θεωρείται δεδομένο πως θα μπει σε συζητήσεις για να ανανεωθούν οι συμβατικές του δεσμεύσεις με τον σύλλογο.

ΓΙ’ ΑΥΤΟΥΣ ΧΤΥΠΑ Η «ΚΑΜΠΑΝΑ» : Ρίχθηκε και αναμένεται να ριχθεί μπόλικο  νερό στο μύλο της σεναριολογίας σχετικά με τους παίκτες που θα αποχωρήσουν. Επί της παρούσης κανένας δεν ειδοποιήθηκε ώστε να βρει νέο σταθμό στην καριέρα του, αλλά προφανώς εν ευθέτω χρόνω θα πρέπει να γίνει κι αυτό ώστε να εγγραφούν όσοι θα αποκτηθούν. Εκτός από τον Αστίθ που έχει πτωτική πορεία στην απόδοσή του, άλλοι δύο δεν αισθάνονται ασφαλείς.  Ο λόγος για τους Μπαράλ, Ντε Καμάργκο που δεν έδωσαν τις προσδοκώμενες λύσεις στη γραμμή κρούσης. Επιπρόσθετα, οι Γιαμπερέ και Κάνιας που αγωνίζονται με τη μορφή δανεισμού επιστρέφουν σε Μπορντό και Αστάνα, αντιστοίχως, όπως και ο Γιαννιώτας στον Ολυμπιακό. Για τον τελευταίο θα γίνει προσπάθεια ώστε να ανανεωθεί τουλάχιστον ο δανεισμός του.  Από εκεί και πέρα θα μπει… τελεία και παύλα στο κεφάλαιο Βάντερ, αφού ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός που έχει συμβόλαιο είχε εκφράσει τον περασμένο Ιανουάριο την πρόθεση να επιστρέψει στη χώρα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ