aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αν ο Σκουφέτ αρχίσει να πιάνει και τα… άπιαστα

ΑΠΟΕΛ: Αν ο Σκουφέτ αρχίσει να πιάνει και τα… άπιαστα

Ο Σιμόν Σκουφέτ δεν χρειάστηκε να παρέμβει πολλές φορές στο νικηφόρο ντέρμπι του ΑΠΟΕΛ κόντρα στην ΑΕΚ. Εντούτοις, από τη στιγμή που το ματς κρίθηκε στο γκολ (1-0), κάθε δύσκολη απόκρουσή του ήταν καθοριστική.

Ο Ιταλός κίπερ έβγαλε το πρώτο ημίχρονο χωρίς να πιεστεί, έχοντας στο ενεργητικό του ένα διώξιμο με γροθιές μετά από σέντρα του Τόμοβιτς (26’). Στο δεύτερο 45λεπτο, όμως, δύο επεμβάσεις του αποδείχτηκαν σωτήριες:

Στο 61’ είπε «όχι» σε κοντινή καρφωτή κεφαλιά του Ρόμο, ενώ στο 87’ αλλοίωσε (έστω και ελάχιστα) την πορεία της μπάλας, που χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι μετά το σουτ του Ακοράν (φωτό κάτω).

Untitled
 

Εκεί που χρειάστηκε λοιπόν φώναξε «παρών», συμβάλλοντας στο τρίποντο κόντρα στους Λαρνακείς, που ανέβασε τους γαλαζοκίτρινους στη δεύτερη θέση και κλείδωσε την παρουσία τους στο α’ γκρουπ. Άλλωστε, κάθε μεγάλη ομάδα αυτό έχει ανάγκη από τον τερματοφύλακά της. Να πιάνει πού και πού τα… άπιαστα, χαρίζοντάς της πολύτιμους βαθμούς.

Η άμυνα του ΑΠΟΕΛ άλλωστε αποτελούσε μόνιμο θέμα συζήτησης από την αρχή της σεζόν. Ο Ιταλός ήρθε σε εποχή αμφισβήτησης των πάντων, μπήκε σε μια ομάδα που είχε πολλά να διορθώσει και ήταν φυσικό να παρουσιάσει δυσκολίες. Με την αντεπίθεση διαρκείας των γαλαζοκιτρίνων, όμως, μοιάζει να «γεμίζει» καλύτερα την εστία. Όλοι στον Αρχάγγελο ευελπιστούν πως η συνέχεια θα είναι ακόμη καλύτερη και στο τέλος θα τους δικαιώσει για την επιλογή τους το καλοκαίρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ