ΑΠΟΕΛ: Αν ο Ντολ τηρήσει την υπόσχεσή του…

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Η πρώτη νίκη του ΑΠΟΕΛ ήρθε χωρίς να ιδρώσει ιδιαίτερα και για να γίνει αυτό συνηγόρησαν αρκετοί παράγοντες (το γρήγορο γκολ, η ξεκάθαρη υπεροχή, οι αδυναμίες και τα λάθη του αντιπάλου), παρόλα αυτά το τελικό σκορ δεν πρέπει να ξεγελά. Η εμφάνιση των γαλαζοκίτρινων έμεινε στα ρηχά, πράγμα που εμμέσως πλην σαφώς αναγνώρισε και ο Τόμας Ντολ με τις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα…

Ο πρώτος αγώνας στο πλαίσιο των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ξεπρόβαλε στον ορίζοντα και ο ΑΠΟΕΛ απαιτείται να εμφανιστεί όπως υποσχέθηκε ο τεχνικός της ομάδας: «Με τον καιρό θα παίξουμε καλύτερο και πιο γρήγορο ποδόσφαιρο». Η ομάδα από το πριγκιπάτο κάθε άλλο παρά «ο φτωχός συγγενής του ομίλου» θα είναι, αφού τα τελευταία χρόνια οι ομάδες τους, αλλά και η εθνική τους (δέστε τι έκανε στην Ελλάδα) πραγματοποίησαν σημαντικά βήματα προόδου. Την ίδια στιγμή, οι αγώνες με την Ντουντελάνζ θα έχουν ιδιαίτερη σημασία στην υπόθεση κατάληψης της δεύτερης θέσης (μιας και για την πρώτη δεν μπορεί να γίνει λόγος) στον όμιλο.

Αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τον αγώνα της Πέμπτης και το ευχάριστο για τον Ντολ είναι πως πέρα από τις δεδομένες απουσίες των Σάβιτς (παρόλο που ο Σέρβος προπονείται σε φουλ ρυθμούς) Βούρου, έχει όλους τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του για το παιγνίδι με τους Λουξεμβούργιους. Θεωρητικά αλλά και λογικά ο ΑΠΟΕΛ στο παιγνίδι αυτό θα πάει με επιθετική φιλοσοφία, δεν αναμένεται, ωστόσο, ο Γερμανός τεχνικός να βάλει σε πλήρη παράταξη όλα τα επιθετικά του ατού. Γι’ αυτό και δεν αναμένεται πέρα από μια (ίσως και καμία) αλλαγή στο αρχικό σχήμα.

Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς να πούμε οτιδήποτε ως προς τις επιλογές του καθ’ ύλην αρμόδιου της ομάδας, αφού υπάρχουν ακόμα τρεις και κάτι μέρες μέχρι τον αγώνα και μέχρι ο Ντολ να πάρει τις οριστικές του αποφάσεις.

ΜΕΣΩΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ