aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αν δεν το πάρουν στο σορολόπ…

ΑΠΟΕΛ: Αν δεν το πάρουν στο σορολόπ…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το τι σημαίνει το σημερινό παιχνίδι και ποιες οι απαιτήσεις του, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες αναλύσεις για να το αντιληφθεί κάποιος. Ο ΑΠΟΕΛ είναι το (ακλόνητο) φαβορί για τη νίκη απέναντι στον Εθνικό. Εν ολίγοις, η έκβαση του αποτελέσματος θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από αυτόν.

Οπότε, εάν οι ποδοσφαιριστές (και ο προπονητής) δεν το πάρουν στο σορολόπ, τότε ο σύλλογος θα ενισχύσει τις πιθανότητες να διατηρηθεί σε θέση βολής από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, ομάδα που το ερχόμενο Σάββατο αντιμετωπίζει μέσα στο νέο της «σπίτι».

Η αναμέτρηση απέναντι στον Εθνικό, αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα τεστ σοβαρότητας για τους γαλαζοκίτρινους. Καλούνται να μπουν δυναμικά από το πρώτο λεπτό, να επιβάλουν τον ρυθμό τους, να θέσουν σε εφαρμογή τους αυτοματισμούς στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης, φτάνοντας στο πρώτο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την παραβίαση της εστίας του Πάτρικ Μπρότσιεκ.

Aυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει πως ο Τόμας Κρίστιανσεν έχει μαγικό κουμπί που θα πατήσει και το σύνολο θα πάρει τις ανάλογες στροφές. Το τι θα δείξει η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο, ιδιαιτέρως σε τέτοια υφής 90λεπτα είναι θέμα ποιότητας, δουλειάς και συγκέντρωσης.

Επιπρόσθετα, οι πρωτευουσιάνοι επιβάλλεται να δείξουν πως επανέρχονται ομαλά μετά από (εκτός έδρας) ευρωπαϊκό παιχνίδι στο οποίο (μάλιστα) ηττήθηκαν, μετά από σχεδόν δύο μήνες. Και αν καταφέρουν να πιστώσουν στο ταμείο τους τρεις βαθμούς, θα έχουν αυτομάτως διπλό όφελος. Θα διευρύνουν τη δυναμική τους και θα εκτοξευτεί η ψυχολογία των παικτών, σε μια ιδιαίτερα απαιτητική περίοδο και πριν από το σημαντικό ματς με την πρωτοπόρο και «αλάνθαστη» στον μαραθώνιο ΑΕΚ.

Το σημερινό θα είναι το τρίτο παιχνίδι για τους γαλαζοκίτρινους μέσα σε δέκα μέρες, ενδιάμεσα των οποίων υπήρχε στο πρόγραμμα και ταξίδι στην Ελβετία. Άρα, στη μέση μπαίνει και ο παράγοντας κούραση που κουβαλούν ορισμένοι παίκτες. Γι΄ αυτό θα παρατηρηθούν αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον Κρίστιανσεν, ο οποίος θέλει να έχει ξεκούραστους παίκτες για το σημαντικό ματς που ακολουθεί στη Λάρνακα.

Με αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως οι απαιτήσεις του θα είναι λιγότερες. Εξάλλου, με ετοιμοπόλεμους πλέον τους Ντε Καμάργκο και Ορλάντι, έχει στη διάθεσή του πληθώρα επιλογών για να ανακατέψει, όπως ο ίδιος κρίνει καλύτερα, την τράπουλα.

Η ποιότητα για παράδειγμα των Αλεξάνδρου, Μερκή, Γιαννιώτα, Μπρεσάν που αναμένεται πως θα επιστρέψουν στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το παιχνίδι με τη Γιανγκ Μπόις, δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ούτε οι Αλωνεύτης και Αρτυματάς που περιμένουν να τους δοθεί άλλη μια ευκαιρία για να αγωνισθούν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ