aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Άλλο να το λες, κι άλλο να το κάνεις!

ΑΠΟΕΛ: Άλλο να το λες, κι άλλο να το κάνεις!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ιδανικότερο δεν θα μπορούσε να φανταστεί το ντεμπούτο του στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ο Κόρε Ίνγκεμπριγκτσεν, αλλά ούτε και ο ΑΠΟΕΛ την παρθενική παρουσία του Νορβηγού στον πάγκο της ομάδας. Οι «γαλαζοκίτρινοι» συνέτριψαν 4-0 την Ένωση Νέων Παραλιμνίου, πέτυχαν την πιο ευρεία φετινή νίκη τους στο πρωτάθλημα, έφτιαξαν περισσότερες ευκαιρίες από κάθε άλλο φετινό παιχνίδι και είδαν τους μέχρι πρότινος παραγκωνισμένους Εφραίμ και Ντε Βινσέντι να μετατρέπονται σε πρωταγωνιστές.

Ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ στην συνέντευξη Τύπου της παρουσίασής του έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του. Από τα λόγια ο Νορβηγός πέρασε στην πράξη. Στο παιχνίδι με την Ένωση οι «γαλαζοκίτρινοι» πίεσαν με αρκετούς παίκτες τον αντίπαλο με αρκετούς παίκτες. Η τριάδα της επίθεσης (Πάβλοβιτς, Εφραίμ, Ταάμαρι), ο επιτελικός μέσος (Ντε Βινσέντι) και ο ένας εκ των δύο ανασταλτικών μέσων (Σόουζα, Μάτιτς) προσπαθούσαν συνέχεια να κλέψουν μπάλες, ενώ και την ώρα που ο ΑΠΟΕΛ ήταν στην επίθεση η αντίπαλη περιοχή είχε έντονο «γαλαζοκίτρινο» χρώμα.

Σαφώς και η δυναμική του αντιπάλου δεν ήταν τέτοια που ν’ αποτελεί μεγάλο κριτήριο, όμως ο ΑΠΟΕΛ έδειξε ενέργεια, πάθος, διάθεση και διάρκεια στο παιχνίδι του. Τα δείγματα είναι θετικά. Οι μόνιμοι πρωταθλητές έφτιαξαν 15 τελικές προσπάθειες, περισσότερες από κάθε άλλο αγώνα πρωταθλήματος, και μάλιστα οι περισσότερες εξ αυτών ήταν κλασσικές ευκαιρίες για γκολ. Είχαν πολυφωνία στο παιχνίδι τους, αφού δεν εξαρτιόνταν (μόνο) από τις ατομικές εξάρσεις ποδοσφαιριστών τους.

Διαβάστε επίσης: Πετεβίνος: «Δεν θα γίνουμε η αφορμή για τα φαντάσματα που βλέπουν οι άλλοι»

Πλέον, οι «γαλαζοκίτρινοι» καλούνται να διαχειριστούν τα συνεχόμενα παιχνίδια, αφού την Τετάρτη παίζουν με τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής παιχνίδι της 1ης αγωνιστικής και την Κυριακή (12/1) πάνε στο «Αντώνης Παπαδοπουλος» για το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Ο Ίνγκεμπριγκτσεν με το «καλημέρα» έδειξε διάθεση να εκμεταλλευτεί ολόκληρο το έμψυχο δυναμικό που έχει στη διάθεση του, ενώ έστειλε το μήνυμα για τέσσερις μετεγγραφές.

Διαβάστε επίσης: Ίνγκεμπριγκτσεν: «Θα προσπαθήσουμε για τέσσερις μετεγγραφές»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ