aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Άλλη… ταινία στο ΓΣΠ»

ΑΠΟΕΛ: «Άλλη… ταινία στο ΓΣΠ»

ΤΟΥ ΒΟΡΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ ΣΤΟ ΜΠΙΛΜΠΑΟ)

Στην Ισπανία συνηθίζουν τους ποδοσφαιρικούς αγώνες να τους παρομοιάζουν με ταινίες. Και ο Ερνέστο Βαλβέρδε απάντησε ότι η ταινία του… ΓΣΠ θα είναι διαφορετική από την «ταινία» που είδαμε στο «Σαν Μαμές». Ο ίδιος γνωρίζει πολύ καλά ότι στην Κύπρο τα πράγματα είναι πάντα διαφορετικά. Ο κόσμος, η δυναμική της έδρας και η πίστη είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τις κυπριακές ομάδες στο γήπεδό τους και ιδιαίτερα τον ΑΠΟΕΛ της τελευταίας δεκαετίας.

Άλλη… ταινία περιμένουν και οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ που έχουν δει την ομάδα τους να παίρνει μεγάλες προκρίσεις με ανατροπές στη Λευκωσία. Άλλη «ταινία» περιμένουν και οι Ισπανοί δημοσιογράφοι που ρώτησαν ξανά και ξανά τον Βαλβέρδε αν το φοβάται το παιχνίδι στη Λευκωσία. Τα στατιστικά της Μπιλμπάο φέτος, στα εκτός έδρας παιχνίδια είναι τραγικά και αυτά επιβεβαιώνουν ότι άλλη ομάδα είναι η Αθλέτικ στο «Σαν Μαμές» και άλλη μακριά από αυτό.

Η Μπιλμπάο δεν έχει κερδίσει στην Ευρώπη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ στη φάση των ομίλων. Πέτυχε ένα γκολ όλο κι όλο και δέχθηκε 6! Σε ό,τι αφορά στο ισπανικό πρωτάθλημα και εκεί τα πράγματα είναι παρόμοια για τους Βάσκους. Σε 10 αγώνες πρωταθλήματος  μακριά από το «σπίτι» της, έχει πετύχει 7 γκολ. Κέρδισε μόνο 2 φορές και έχασε 6, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό εν όψει του επαναληπτικού.

Πάντως, ένα πράγμα έψαχνε ο ΑΠΟΕΛ στο «Σαν Μαμές». Ένα σκορ που θα τον κρατούσε ζωντανό για τον επαναληπτικό. Αυτό για κάποιους ήταν όνειρο, για κάποιους  ένας στόχος που δύσκολα θα γινόταν πραγματικότητα. Για τους αισιόδοξους ήταν κάτι εφικτό. Κανείς όμως δεν περίμενε στην πραγματικότητα ότι ο ΑΠΟΕΛ θα πανηγύριζε δύο γκολ στο Μπιλμπάο και ότι θα έχανε μ’ ένα τόσο ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Το 3-2 δίνει το δικαίωμα στον Κρίστιανσεν να μην αλλάξει τίποτα από την τακτική του. Προκρίνεται με 1-0 και 2-1 και φυσικά αν προηγηθεί όλα είναι ανοικτά απέναντι σε μία ομάδα που δεν πιστεύει στις δυνάμεις της στα εκτός έδρας παιχνίδια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ