aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ αλλαγμένος, ωραίος κι επιβλητικός! (pics)

ΑΠΟΕΛ αλλαγμένος, ωραίος κι επιβλητικός! (pics)

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΘΩΜΑ

Μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση (ίσως την καλύτερη του στο πρωτάθλημα) ο ΑΠΟΕΛ επικράτησε της Πάφου με 4-0 και πήρε μία σημαντική νίκη μετά από ανεπιτυχή αποτελέσματα στη διοργάνωση, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της Πάφου, μετά την ήττα στη 2η αγωνιστική από τον Εθνικό Άχνας. Τα γκολ σκόραραν οι Ποτέ (37’, 55’) και ο Μακρής (86’, 90’), τα οποία είναι και τα πρώτα του Κύπριου με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Οι γαλαζοκίτρινοι είχαν την κατοχή στο πρώτο ημίχρονο και πίεσαν αρκετά την Πάφο και στο 12’ ο Κόπριβετς απέκρουσε εξαιρετικά την κεφαλιά του Σάλαϊ, ενώ στο 15’ η Πάφος βρήκε την καλύτερη της ευκαιρία στο ημίχρονο με τον Μπρουλς, που μετά από μπαλιά του Όριτς, βγήκε απέναντι στον Πέρεθ, ο οποίος έδιωξε. Μετά από «πολιορκία» της περιοχής της Πάφου και κάποιες καλές ευκαιρίες ο ΑΠΟΕΛ κέρδισε πέναλτι στο 36’, σε παράβαση του Ντομίνγκες στον Σάλαϊ, στο όριο της περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ποτέ, με τον Κόπριβετς να αποκρούει την (κακή) εκτέλεση του Ποτέ, αλλά η μπάλα στρώθηκε ξανά στον ποδοσφαιριστή του ΑΠΟΕΛ, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΑΠΟΕΛ συνέχισε να επιτίθεται και στο 55’ έκανε το 2-0 ξανά με τον Ποτέ, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ, έκανε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της Πάφου. Στο 80’ του αγώνα μπήκε ως αλλαγή ο Ανδρέας Μακρής που έγιναν μαζί με τον Ποτέ τα πρόσωπα του αγώνα. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής έκανε αρχικά στο 86’ το 3-0 με σουτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζαχίντ, ενώ στο 90’ μετά από προσπάθεια του Αλωνεύτη και μπέρδεμα στην περιοχή της Πάφου, η μπάλα έφτασε σε αυτόν και έκανε το τελικό 4-0.

Ο ΑΠΟΕΛ διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 81’ για χέρι ποδοσφαιριστή της Πάφου. Ο διαιτητής έδωσε φάουλ μόλις έξω από την μεγάλη περιοχή, αλλά στην επαναληπτική προβολή φαίνεται πως το χέρι έγινε εντός της περιοχής και έπρεπε να δοθεί πέναλτι. Την εκτέλεση του φάουλ ανέλαβε ο Ρουέδα που έστειλε την μπάλα στην δεξιά κάθετη δοκό του Κόπριβετς, σε μία καλή ευκαιρία για του γαλαζοκίτρινους.

Την επόμενη αγωνιστική, αφού προηγηθεί διάλειμμα για αγώνες των εθνικών ομάδων, ο ΑΠΟΕΛ θα αναμετρηθεί με την Ομόνοια στο ΓΣΠ (17/11) ως φιλοξενούμενος, ενώ η Πάφος θα υποδεχθεί στο «Στέλιος Κυριακίδης» την Δόξα (20/11).

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πέρεθ, Αντωνίου, Βούρος, Καρλάο, Ρουέδα, Αλεξάνδρου, Μοράις (72’ Σόουζα), Ζαχίντ, Σάλαϊ (80’ Μακρής), Εφραίμ (67’ Αλωνεύτης), Ποτέ.

Πάφος (Λούκα Έλσνερ): Κόπριβετς, Ντομίνγκες, Πογιέτ, Όριτς, Γκαμπόφς, Μοστεφά, Φυλακτού, Γιάνζα, Μπρουλς (76’ Ρόγκουλιτς), Ντεούλ (46’ Ζαχαρίου), Καμαρά (58’ Λότριτς).

Σκόρερ: 37’, 55’ Ποτέ, 86’, 90’ Μακρής.

Κίτρινες: Γιάνζα (3η).

Κόκκινες: -.

Γήπεδο: ΓΣΠ.

Διαιτητής: Βασίλης Δημητρίου.

Βοηθοί Διαιτητές: Ιωάννης Λαζάρου και Μιχάλης Μαρίνου.

Τέταρτος: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Παναγιώτης Γερασίμου.

Η ζωντανή περιγραφή του αγώνα:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ