aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αλλαγή με 1 συν 5 κινήσεις του Πουρσαϊτίδη!

ΑΠΟΕΛ: Αλλαγή με 1 συν 5 κινήσεις του Πουρσαϊτίδη!

TOY ANΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Πιο ξεκάθαρα, δεν μπορούσε να το πει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΛ πριν από μιάμιση εβδομάδα: «Κάποιοι παίκτες δείχνουν ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν. .. Από εδώ και στο εξής θα παίζουν αυτοί που δείχνουν ότι το θέλουν. Τέτοιος προπονητής είμαι εγώ».

Από τα λόγια, λοιπόν, προχώρησε τάχιστα στις πράξεις. Ο ΑΠΟΕΛ έβγαλε «αντίδραση», πανηγύρισε δύο σερί νίκες, επήλθε η ηρεμία και κυρίως διατηρήθηκαν οι μαθηματικές πιθανότητες κατάληψης της 6ης θέσης. Τι έκανε ο Ελλαδίτης κόουτς; Επανέφερε τον Γιώργο Μερκή στο κέντρο της άμυνας, με τον έμπειρο στόπερ να προσδίδει μεγαλύτερη σιγουριά και ασφάλεια. Έριξε τον Τζο Γκάρνερ στην κορυφή της επίθεσης και ο Άγγλος σκοράρει κατά ριπάς. Πέτυχε τέσσερα γκολ σε δύο ματς! Έδωσε για πρώτη φορά φανέλα βασικού στον Ανδρέα Κατσαντώνη και ο 20χρονος δικαίωσε την επιλογή του. Επίσης, μόλις το ιατρικό τιμ «άναψε πράσινο», επανέφερε τον Φράνσις Ουζόχο κάτω από τα δοκάρια.

Και το σπουδαιότερο; Δεν δίστασε να προχωρήσει σε αλλαγή του συστήματος. Εγκατέλειψε το 4-2-3-1, παρατάσσοντας τον ΑΠΟΕΛ με τριάδα στην αμυντική γραμμή και δη σε διάταξη 3-5-2. Αυτός, εξάλλου, ήταν ο προσφιλής σχηματισμός στο επιτυχημένο πέρασμά του από τη Νέα Σαλαμίνα και εκ πρώτης, φαίνεται πως ταιριάζει στον ΑΠΟΕΛ τη δεδομένη στιγμή, με τους ποδοσφαιριστές που διαθέτει.

Ο Πουρσαϊτίδης που έγινε για πρώτη φορά αποδέκτης κριτικής στις τρεις σερί ήττες από τον Απόλλωνα (0-1), την ΑΕΛ (0-2) και τον Εθνικό (2-3), κυρίως για τις επιλογές προσώπων στο αρχικό σχήμα, ανακάτεψε την τράπουλα, έδωσε νέα πνοή στο σύνολο και αυτομάτως, ανανεώθηκαν οι ελπίδες για να σώσει ό,τι σώζεται στην τρέχουσα σεζόν.

Μεγάλη μερίδα των φίλων του ΑΠΟΕΛ, ασφαλώς, εξακολουθεί να ακούει 3-5-2 και να βγάζει… σπιράκια ένεκα Πάολο Τραμετσάνι. Ωστόσο, οι όποιες επιφυλάξεις διαγράφονται, λόγω των αγωνιστικών πεπραγμένων από την αρχή της σεζόν και των αδυναμιών στο υφιστάμενο ρόστερ.

Μετά το χθεσινό ρεπό, οι ποδοσφαιριστές επιστρέφουν στις προπονήσεις, πιάνοντας δουλειά για το καθοριστικό παιχνίδι του ερχόμενου Σαββάτου με την Ομόνοια. Εκτός επιλογών θα μείνει ο Τζακ Μπερν ενώ μοιρασμένες είναι οι πιθανότητες για να προλάβει ο Μάριους Λουντεμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ