aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ακροβασία σε… τεντωμένο σχοινί

ΑΠΟΕΛ: Ακροβασία σε… τεντωμένο σχοινί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Προβληματισμός και πικρία είναι τα συναισθήματα που επικρατούν στις τάξεις του ΑΠΟΕΛ μετά την απώλεια δύο σημαντικών βαθμών απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα, στην πρεμιέρα μάλιστα των πλέι οφ. Οι ποδοσφαιριστές και ασφαλώς ο Πάολο Τραμετσάνι, δεν έμαθαν από τα λάθη του περασμένου κυρίως μήνα, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλευτούν στο έπακρο «στραβοπατήματα» ομάδων που τους ακολουθούν.

Με τους προχθεσινούς βαθμούς που γλίστρησαν και έπεσαν έξω από το σακούλι, οι γαλαζοκίτρινοι έφτασαν αισίως στους εννέα χαμένους στα τελευταία έξι παιχνίδια πρωταθλήματος (δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα), δείγμα της έλλειψης σταθερότητας που τους χαρακτηρίζει, με εξαίρεση για ένα 45ήμερο από τις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου έως τα μισά του Ιανουαρίου. Ο εν λόγω απολογισμός, προφανώς, «φωτογραφίζει» ένα σύνολο που δεν βαδίζει δυναμικά προς τη διατήρηση των κεκτημένων.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε μία σειρά, όταν κάτι στραβώσει ή αν το προτιμάτε δεν πάει καλά, φταίνε όλοι. Διότι, όταν είσαι ομάδα δεν γίνεται ποτέ να ευθύνεται μόνο ένας. Φταίνε όλοι σε έναν οργανισμό, όπως έχουν ευθύνη στις επιτυχίες. Στα μάτια των πλείστων, τουλάχιστον, στον πρόσφατο αγώνα στο «Αμμόχωστος» δεν φάνηκε κάποιος παίκτης να είναι νωχελικός, να μην προσπαθεί, να μην έχει διάθεση. Τα λάθη τους πλήρωσαν και σε καμία περίπτωση τη μειωμένη επιθυμία.

Διαβάστε επίσης: Ρίσκαρε με την ανανέωση Τραμετσάνι; Η απάντηση στον… Μπαλταζάρ

Ο ΑΠΟΕΛ δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες από τη Νέα Σαλαμίνα, είχε την κατοχή της μπάλας, πλην όμως σε άλλο ένα 90λεπτο αρκέστηκε σε εκλάμψεις καλής απόδοσης. Δεν διατήρησε σταθερό τέμπο για μεγάλο διάστημα ώστε να αναγκάσει τους ερυθρόλευκους σε αβίαστα λάθη. Παρά το γεγονός πως δεν βρήκε απέναντί του ένα σύνολο που ταμπουρώθηκε αμυντικά, η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι εγκλωβίστηκε άλλη μια φορά σε προβλέψιμο τρόπο ανάπτυξης, αδυνατώντας να μεταφέρει την μπάλα κυρίως κάθετα στην αντίπαλη περιοχή.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι τα… κενά αέρος ήταν δεδομένο ότι θα είναι πολλά και μερικές φορές μεγάλα. Τους κανόνες του εγχειρήματος τους γνώριζαν από την αρχή, όπως και τον υψηλό συντελεστή δυσκολίας. Όμως, να βρίσκεσαι αρχές Μαρτίου και η ομάδα να παρουσιάζει σημαντικές μεταπτώσεις στην απόδοση προκαλεί τουλάχιστον ανησυχία.

Ναι μεν είναι ζόρικοι οι δυόμιση προσεχείς μήνες, αλλά από τη στιγμή που όλοι κρίνονται, οφείλουν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό, γιατί το καλοκαίρι δεν είναι μακριά και εκεί αναμένεται να υπάρξουν αλλαγές. Οι ποδοσφαιριστές και ο Ιταλός προπονητής καλούνται να δείξουν τον μέγιστο σεβασμό στη δουλειά που επιτέλεσαν κι αυτό μπορούν να το πετύχουν βγάζοντας την πιο σοβαρή εικόνα στα ματς που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι γαλαζοκίτρινοι επιβάλλεται να μετατρέψουν την απογοήτευση στην πρεμιέρα των πλέι οφ σε αντίδραση, αρχής γενομένης από τον επαναληπτικό αγώνα της Τετάρτης για την προημιτελική φάση του κυπέλλου με την ΑΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ