aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί

ΑΠΟΕΛ: Ακροβασία σε τεντωμένο σχοινί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Δώστε προσοχή: Στα 9  τελευταία παιχνίδια έχει απολογισμό 2 νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και 5 ήττες, 4 εξ αυτών σερί από τις 7 Δεκεμβρίου και εντεύθεν. Ο ΑΠΟΕΛ διεκδίκησε 27 βαθμούς και πίστωσε στο ταμείο μόλις 8. Πέτυχε 7 γκολ και δέχθηκε 10. Αριθμοί που αντικατοπτρίζουν τη φθίνουσα πορεία και, πρωτίστως, επιβάλλουν την άμεση βελτίωση πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Ο βαθμολογικός πίνακας είναι καθρέφτης και ο ΑΠΟΕΛ βλέπει πως βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο σημερινό ματς με τον Ερμή, λοιπόν, στην ομάδα της Λευκωσίας θα επιχειρήσουν μία νέα αρχή. Η (υπό αμφισβήτηση) διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη ευελπιστεί ότι στο ντεμπούτο του Σάββα Πουρσαϊτίδη στον πάγκο το σύνολο θα παρουσιάσει ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο και, πρωτίστως, θα φτάσει στην 5η νίκη (σε 17 αναμετρήσεις) που θα τονώσει την ψυχολογία και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθηση.

Ο Ελλαδίτης προπονητής, με τρεις μόλις μέρες εντολών στο προπονητικό κέντρο «Αρχάγγελος», θεωρείται αδύνατο να εμφυσήσει στο σύνολο τη δική του φιλοσοφία. Αρκέστηκε στα βασικά, δίνοντας παραλλήλως έμφαση στον ψυχολογικό τομέα, προσδοκώντας ότι παίκτες-κλειδιά θα «ξυπνήσουν» και θα παρασύρουν τους υπόλοιπους σε ένα καταφανώς υψηλότερο επίπεδο απόδοσης σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες. Ο Πουρσαϊτίδης δεν ζει σε άλλον πλανήτη.

Έχει επίγνωση του δύσκολου έργου που ανέλαβε, ξέρει τι εστί ΑΠΟΕΛ και ενεργεί με τέτοιο τρόπο ώστε να δώσει κίνητρα στους παίκτες. Για την ώρα, η διεκδίκηση του κυπέλλου και η κάλυψη της απόστασης από την 6η θέση αποτελούν τους μοναδικούς στόχους.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Απαιτούνται περίπου €5.000.000, εκ των οποίων το 1 άμεσα

Εκτός επιλογών για το σημερινό παιχνίδι είναι ο τραυματίας Εμίλιο Ενσούε και ο τιμωρημένος με κάρτες Ραφαέλ Σάντος. Ο νεοαποκτηθείς Ιρλανδός μέσος, Τζακ Μπερν, βρίσκεται σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας και ενδεχομένως να μετρήσει περισσότερο χρόνο συμμετοχής τούτη τη φορά. Ο Άγγλος επιθετικός, Τζόε Γκάρνερ, προχθές βγήκε από την καραντίνα, οπότε θα κρίνει ο Σάββας Πουρσαϊτίδης κατά πόσο θα τον συμπεριλάβει στο πλάνο του.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Η «εμμονή» Τραμετσάνι λανσάρεται από Πουρσαϊτίδη αλλά ποιος νοιάζεται

Ανεξαρτήτως από το πώς θα διαχειριστεί τους παίκτες που προστέθηκαν προσφάτως στο ρόστερ, δεδομένες πρέπει να θεωρούνται οι αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Πόσες και ποιοι παίκτες θα εκτοπίσουν άλλους από την ενδεκάδα του προηγούμενου αγώνα ουδείς μπορεί να είναι βέβαιος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ