aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΚΡΙΤΑΣ ΧΛΩΡΑΚΑΣΑΠΟΕΛ - Ακρίτας 2-0: Αγχώθηκε, νίκησε και τώρα… ΑΕΚ Αρένα (vid)

ΑΠΟΕΛ – Ακρίτας 2-0: Αγχώθηκε, νίκησε και τώρα… ΑΕΚ Αρένα (vid)

Ο ΑΠΟΕΛ έκαμψε δύσκολα την αντίσταση του Ακρίτα στο ΓΣΠ, επικρατώντας με 2-0 και μείωσε ξανά στον έναν βαθμό από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Έτσι, θα προετοιμαστεί την εβδομάδα που έρχεται για το μεταξύ τους ντέρμπι κορυφής που θα διεξαχθεί στο «ΑΕΚ Αρένα».

Οι γαλαζοκίτρινοι χρειάστηκαν το πέναλτι για χέρι του Γαβριήλ για να ανοίξουν στο 60’ το σκορ με τον Κβιλιτάια, που συνεχίζει από εκεί που έμεινε στο ματς κυπέλλου με τον Άρη. Το δεύτερο τέρμα πέτυχε ο Δώνης (64’), ο οποίος όμως τραυματίστηκε στη φάση και επικρατεί ανησυχία ενόψει του σπουδαίου ματς που ακολουθεί στη Λάρνακα.

Πλέον είναι δεύτεροι με 46 πόντους έναντι 47 των κιτρινοπρασίνων, ενώ η Πάφος FC είναι τρίτη με 44.

Όσο για τους πράσινους της Χλώρακας, πάλεψαν στη Λευκωσία και κρατούσαν το μηδέν παθητικό έως το 59’. Μετά τα δύο γρήγορα γκολ που δέχτηκαν, όμως, δεν είχαν τύχη στο παιχνίδι. Έτσι παραμένουν στον πυθμένα με 11 βαθμούς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Το ματς
Ο ΑΠΟΕΛ είχε μεν τον έλεγχο της μπάλας, όχι όμως και τη γρήγορη σκέψη για να δημιουργεί ευκαιρίες. Έτσι, έμεινε σε 45 λεπτά συν τρία καθυστέρησης με τη διπλή πολύ μεγάλη φάση του 5ου λεπτού, προϊόν εκτέλεσης κόρνερ.

Ο Σαρφό έστειλε την μπάλα στο κεφάλι του Κβιλιτάια, αυτός βρήκε δοκάρι και στο ριμπάουντ μπερδεύτηκα οι Εντονγκαλά και Ντάλσιο, με τον τελευταίο να αστοχεί απελπιστικά από πολύ κοντά.

Ο πολύ καλά διαβασμένος Ακρίτας έφραξε τον δρόμο προς την εστία του Περντρέου, ο οποίος δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια πολύ μεγάλη επέμβαση.

Όπως ήταν φυσικό, μπήκε για να πιέσει ο ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο και σχετικά νωρίς έχασε ευκαιρία με εντός περιοχής σουτ του Ντάλσιο (52’).

Στο 56’ ο Μιλόγεβιτς έκανε τριπλή αλλαγή στην επιθετική γραμμή με τους Μπεν (ντεμπούτο), Εφραίμ και Δώνη αντί των Ντάλσιο, Μαρκίνιος και Εντονγκαλά, με στόχο να δώσει νέα πνοή στην ομάδα του.

Προτού επαναρχίσει το ματς όμως, ο Σολωμού από το VAR ειδοποίησε τον Αντωνίου για πιθανότητα πέναλτι σε χέρι του Γαβριήλ. Πήγε στο on field review, είδε και αποφάσισε πως υπήρξε παράβαση.

Στο 60’ στήθηκε η μπάλα στην άσπρη βούλα και ο Κβιλιτάια άνοιξε το σκορ. Στο 64’ ήρθε το δεύτερο γκολ με τον Δώνη και όλα θα ήταν ωραία για τους γαλαζοκίτρινους εάν δεν τραυματιζόταν στη φάση ο σκόρερ. Ο Ελλαδίτης έγινε αλλαγή και επικρατεί ανησυχία καθώς ακολουθεί το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Ντβάλα, Γουίλερ, Εντονγκαλά (56′ Δώνης, 66′ Σατσιάς), Νταουσβίλι, Σαρφό, Μαρκίνιος (56′ Εφραίμ), Ντάλσιο (56′ Μπεν), Κβιλιτάια (84′ Ηλία).

Ακρίτας (Μπρούνο Ακράποβιτς): Περντρέου, Πογκέν (74′ Σαραβανια), Ντραμέ, Κόρατς, Κονέ, Άμπραχαμ, Εράσο (71′ Κλεμέντε), Μεντίμορετς, Γαβριήλ, Πικής (53′ Βασκό), Αμντουσαλάμοφ (71′ Ζουνίνιο).

Σκόρερ: Κβιλιτάια 60′ (πεν.), Δώνης 65′ / –

Κίτρινες: Καρώ, Σατσιάς / Άμπραχαμ, Πικής, Ντραμέ, Εράσο

Αποβολές: – / –

Στάδιο: ΓΣΠ

Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Λάμπρου Λάμπρος

4ος Διαιτητής: Αργυρού Μ. Ανδρέας

VAR: Σολωμού Δημήτρης

AVAR: Δημητριάδης Μάριος

Παρατηρητής: Ιωάννου Μιχάλης

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ