aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται…

ΑΠΟΕΛ: Αυτούς έχει, αυτούς εμπιστεύεται…

Στην ειδησεογραφία της εβδομάδας έχει κυριαρχήσει για τον ΑΠΟΕΛ η προσπάθεια για περαιτέρω ενίσχυση και δη για την απόκτηση τερματοφύλακα, με τον Τόμας Καμίνσκι να αποτελεί το «καυτό» όνομα. Ωστόσο δεν είναι ελάσσονος σημασίας ασφαλώς η πρεμιέρα με την Πάφος FC, που θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στο «Στέλιος Κυριακίδης». Κάθε άλλο, αφού υπάρχει ισχυρή θέληση για δυναμικό μπάσιμο στο πρωτάθλημα.

Οι κινήσεις άλλωστε με στόχο την ενδυνάμωση του έμψυχου δυναμικού δεν σχετίζονται με την 1η αγωνιστική ή τη 2η, αντιθέτως αποσκοπούν στο ποιοτικότερο βάθος στο σύνολο της σεζόν. Επομένως, ο Σάββας Πουρσαϊτίδης ετοιμάζει το πλάνο του δείχνοντας εμπιστοσύνη στο υφιστάμενο ρόστερ.

Βάσει όσων έδειξε λοιπόν ο Ελλαδίτης προπονητής και με τα αγωνιστικά δεδομένα που ισχύουν, υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ για το αρχικό σχήμα.

Για τη θέση κάτω από το τέρμα, ο Ουζόχο είναι το φαβορί από τη στιγμή που έβγαλε δύο 90λεπτα με τους Παναθηναϊκό και Απόλλωνα. Ωστόσο, οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ θετική παρουσία του Μιχαήλ σε προετοιμασία και φιλικά, άρα δεν θα πρέπει να παραξενευτεί κανείς αν σημειωθεί ανατροπή.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για την αμυντική τετράδα. Οι Τσεπάκ (δεξιά), Καρώ, Βινίσιους και Σαμπάλα (αριστερά) ήταν βασικοί στα δύο τελευταία φιλικά. Αν υπάρχει κάποιος που κινεί υποψίες για αλλαγή είναι ο Σάντος για την άμυνα.

Πάμε τώρα στη μεσαία γραμμή. Από τη στιγμή που μπήκαν σε φουλ ρυθμό εκγύμνασης οι Ντε Βινσέντι και Ντανίλο, αναμένεται με τον Νταουσβίλι να αποτελέσουν την τριάδα. Από εκεί και πέρα, αν κάποιος από αυτούς δεν είναι σε θέση για 90λεπτο, ο Λουντεμό φαντάζει ως η επόμενη λύση. Ο Σόουζα βλέπετε ακόμη δεν ανακοινώθηκε για διαδικαστικούς λόγους.

Τέλος, η επιθετική τριάδα. Η επιστροφή του Οκριασβίλι στο πρόγραμμα προπόνησης της ομάδας «απειλεί» κάποιον από τους Εφραίμ και Θεοδώρου στα άκρα, ενώ ο Κβιλιτάια δεν έχει αντίπαλο για την κορυφή της επίθεσης απόντος του ανέτοιμου Μάγκλιτσα.

Όλα αυτά με τα δεδομένα πάντα που ισχύουν έως σήμερα και με τον Πουρσαϊτίδη να έχει κάθε λόγο να μην προκύψει πρόβλημα, πέραν των γνωστών (Ντονγκαλά, Γκάρνερ, Μάγκλιτσα, Σάβιτς, Γαβριήλ και Τσουτσούκης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ