aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτός παπάς, αυτός τατάς…

ΑΠΟΕΛ: Αυτός παπάς, αυτός τατάς…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Η προετοιμασία του ΑΠΟΕΛ βρίσκεται ήδη στο τρίτο στάδιο και το βασικό μέλημα του Μαρίνου Ουζουνίδη είναι να έχει το ρόστερ που επιθυμεί ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων σε λιγότερο από τέσσερις εβδομάδες. Επιδιώκει μέσα στον Αύγουστο να κάνει άλλες τέσσερις, ίσως και πέντε το πολύ επιπρόσθετες κινήσεις, ολοκληρώνοντας το παζλ.

Ο Ελλαδίτης τεχνικός ξέρει πολύ καλά πως η νέα σεζόν, εκτός από ιδιαίτερη, δεν θα είναι εύκολη για τον ίδιο. Μπορεί στις εγχώριες διοργανώσεις ο ΑΠΟΕΛ να παραμένει εκ των φαβορί, όμως το μεγάλο στοίχημά του είναι η Ευρώπη και δη, η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Γνωρίζει πως πολλά θα κριθούν για τον ίδιο και τον ΑΠΟΕΛ από την παρουσία στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Ο Ουζουνίδης είναι προπονητής με υψηλές φιλοδοξίες και μέσα από τις επιτυχίες με τον ΑΠΟΕΛ, προσδοκεί ότι θα ανεβάσει και τις «μετοχές» του. Όπως έγινε και κατά την πρώτη του θητεία στην ομάδα. Η επιτυχία του ΑΠΟΕΛ τη νέα σεζόν, και κυρίως πιθανή αξιόλογη πορεία στην Ευρώπη θα αποτελέσει για τον ίδιο τον Ουζουνίδη ισχυρό «χαρτί» για τη δυναμική επιστροφή του.

Βεβαίως, τους οπαδούς του ΑΠΟΕΛ δεν τους ενδιαφέρει η καριέρα του κόουτς, αλλά η δουλειά που θα κάνει στην ομάδα και οι επιτυχίες που θα φέρει. Ο Ουζουνίδης, λοιπόν, στις συναντήσεις που έχει με τους ιθύνοντες της ομάδας, παρέμεινε πιστός στο πλάνο του. Δεν είναι ο προπονητής που όσο περισσότερες μετεγγραφές τού κάνει ο πρόεδρος, τόσο καλύτερα για αυτόν. Θέλει ουσία, δύο καλούς παίκτες σε κάθε θέση, δύο καλές ενδεκάδες, για αυτό και εμμένει στον αριθμό 25 για το νέο ρόστερ. Για αυτό και με το καλημέρα του προγραμματισμού, ζήτησε από τους διοικούντες να αρχίσουν να αδειάζουν το ρόστερ.

Αποκτήθηκαν οι Μιγκέλ Σίλβα, Απόστολος Τσιλιγγίρης και Φράνσις Ουζόχο για τη θέση του τερματοφύλακα. Στην αμυντική γραμμή προστέθηκαν οι Κώστας Αποστολάκης και Ραφαέλ Σάντος, στο κέντρο ο Μάριους Λουντεμό και στην επίθεση οι Βίκτωρας Κλωναρίδης, Μπεν Σαχάρ. Ο τελευταίος αφίχθηκε ψες στην Κύπρο. Την ίδια ώρα, στον ΑΠΟΕΛ κινούνται για την απόκτηση άλλων τεσσάρων ποδοσφαιριστών. Όπως γράψαμε προσφάτως, ο Ελλαδίτης προπονητής πάει για επιθετικό, στόπερ, αμυντικό μέσο και εξτρέμ. Για την τελευταία θέση, συμφωνήθηκαν τα πάντα για την απόκτηση του Νταβίντ Ακιντόλα και απομένει η συγκατάθεση του προπονητή της Μίντιλαντ.

Ο Ουζουνίδης, με τις κινήσεις στη μετεγγραφική σκακιέρα, αλλά και το τι έδειξε το σύνολο στα πρώτα φιλικά, στοχεύει στη δημιουργία μίας πολύ πιο πιεστικής ομάδας, με ταχύτητα στον τρόπο σκέψης και τον τρόπο παιχνιδιού. «Πέρσι στερούσαμε στο συγκεκριμένο κομμάτι και θεωρώ πως με τις κινήσεις που θα κάνουμε θα το δούμε αυτό. Θέλω με τη βοήθεια των συνεργατών μου και των παικτών να παρουσιάζουμε καλό ποδόσφαιρο. Το αποτέλεσμα ασφαλώς κρίνει τα πάντα, αλλά θεωρώ πως ο κόσμος του ΑΠΟΕΛ θέλει να δει και καλό ποδόσφαιρο», είχε πει σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ