aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτός ο άλλος «Ντέβι» του Αυγουστή

ΑΠΟΕΛ: Αυτός ο άλλος «Ντέβι» του Αυγουστή

«Έπαιξα οχτάρι, άλλες φορές εννιάρι, δεκάρι, εξάρι. Εμείς δουλεύουμε για την ομάδα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι για ό,τι θέση θέλει ο προπονητής», απάντησε ο Τομάς ντε Βινσέντι μετά το ψεσινό (9/2) παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ (3-1) για τον ρόλο που του ανατέθηκε από τον Σωφρόνη Αυγουστή.

Είναι αλήθεια πως ο Αργεντινός αποτελεί μεγάλο θέμα συζήτησης από το καλοκαίρι του 2018, όταν επέστρεψε από τη Σαμπάμπ Αλ Αχλί Ντουμπάι. Τις πλείστες φορές γίνεται δέκτης δριμείας κριτικής, αφού ουδέποτε θύμισε τον εκπληκτικό ποδοσφαιριστή της πρώτης θητείας του (Ιανουάριος 2014 – Αύγουστος 2016). Άλλωστε η ιστοσελίδα μας το επισήμανε αρκετές φορές κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αυγουστή, όμως, κάνει πράξη το «όλοι οι καλοί χωράνε», βρίσκοντας ρόλο για τον καθένα ποδοσφαιριστή του έμψυχου δυναμικού. Δεν… δίνει στον ΑΠΟΕΛ, όμως, τον παλιό «Ντέβι» με τα καλά και τα κακά του. Σίγουρα δεν είναι πια ο μεσοεπιθετικός «κίνδυνος-θάνατος» για κάθε άμυνα, που μπορούσε να σκοράρει με κάθε τρόπο ή να δώσει ασίστ με τη σέσουλα. Ούτε όμως είναι ο αψυχολόγητος, κυκλοθυμικός σταρ, που έβρισκε τρόπο να αντικρίζει κίτρινες ή, ακόμα χειρότερα, κόκκινες κάρτες από το πουθενά.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει μόλις μία κίτρινη σε 11 συμμετοχές και 825 λεπτά κατά την τρέχουσα σεζόν. Ένας Ντε Βινσέντι πιο ήρεμος, πιο έμπειρος και πιο ώριμος, που ασχολείται κυρίως με τα οργανωτικά καθήκοντα, παρουσιάζεται με περισσότερες δυνάμεις, τρέχοντας διαρκώς και συμβάλλοντας και ανασταλτικά.

«Κλειδί» για ανάλογη ή και καλύτερη συνέχεια, να παραμείνει σωματικά υγιής -διότι είναι αλήθεια πως οι τραυματισμοί αποτέλεσαν συχνά τροχοπέδη για τη σταθερή επιστροφή του στις παλιές, καλές ημέρες του. Παραλλήλως, ό,τι κάνουν στον Αρχάγγελο οι γαλαζοκίτρινοι για να τον διατηρούν συγκεντρωμένο και μακριά από αρνητικές αντιδράσεις, καλό γι’ αυτούς θα είναι να συνεχίσουν να το κάνουν. Θα είναι κρίμα για τον ίδιο να επιστρέψει σε παλιές, κακές συνήθειες…

Τέλος, αν προσθέσει στο παιχνίδι του και τη συμβολή του στο σκοράρισμα, είτε ως εκτελεστής είτε ως δημιουργός, θα είναι ακόμα καλύτερα γι’ αυτόν και την ομάδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ