aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτός, αυτοί και τα «στοιχήματα»

ΑΠΟΕΛ: Αυτός, αυτοί και τα «στοιχήματα»

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται άλλη μία φορά σε μεταβατικό στάδιο. Αμφισβητήσεις, αναταράξεις, απομάκρυνση του Κόρε Ινγκεμπρίγκτσεν και άμεση αντικατάστασή του από τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Σε καμία περίπτωση, όμως, οι πρωτευουσιάνοι δεν υψώνουν λευκή σημαία. Πιστεύουν πως θα γυρίσουν τάχιστα τον τροχό, φτάνοντας στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εξάλλου, ο Ελλαδίτης προπονητής υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Και αυτό θα ανανεωθεί εάν και εφόσον στεφθεί πρωταθλητής.

Ως εκ τούτου, καλείται να βιαστεί. Να ελαχιστοποιήσει τα λάθη, να περάσει τα δικά του «θέλω» και με τις αφίξεις που έχουν προηγηθεί, να προσδώσει νέα πνοή στο σύνολο. Ο Εβρίτης κόουτς έδωσε χθες το σύνθημα για σκληρή δουλειά, περνώντας το μήνυμα ότι περιμένει από όλους ανταπόκριση στα υψηλά δεδομένα που έχει θέσει. Να κινηθούν στην ποδοσφαιρική του τακτική και προφανώς, προσδοκεί ότι άπαντες θα περάσουν τις δύσκολες «εξετάσεις» που τους περιμένουν.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει ενημερωθεί για όλα όσα αφορούν τον ΑΠΟΕΛ. «Διαβάζει» την ομάδα και το «υλικό» που έχει στη διάθεσή του ώστε με μεγαλύτερη σιγουριά να οδηγηθεί σε συμπεράσματα αναφορικά με το τι μπορεί να πάρει από τον καθένα ξεχωριστά. Η αξιολόγηση και η διαχείριση του ρόστερ, ειδικά σε θέσεις όπου υπάρχει… συνωστισμός, αποτελεί μέγα θέμα.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το δύσκολο εγχείρημα του Ουζουνίδη και η νέα αρχή

Τα «στοιχήματα» και τα ερωτηματικά, γενικώς, είναι αρκετά για τον Ελλαδίτη προπονητή. Στον ΑΠΟΕΛ περιμένουν ότι θα εφαρμόσει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού, θα εμπνεύσει τους παίκτες, θα περάσει γρήγορα τη φιλοσοφία του και θα εξελίξει την ομάδα. Ξέχωρα από το σκοράρισμα, ο ΑΠΟΕΛ παρουσιάζει εμφανέστατο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας. Για την ακρίβεια, δυσκολεύεται να αναπτυχθεί στοιχειωδώς σωστά, έτσι ώστε να φτάσει με καλές προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Όλα αυτά και άλλα, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τα έχει υπόψη του. Αγωνιστικά και μη θέματα, γενικώς, τα οποία χρήζουν ιδιαίτερης διαχείρισης και μεταχείρισης. Από χθες, προσπαθεί παραλλήλως να ανεβάσει την ψυχολογία και να προσδώσει περισσότερη αυτοπεποίθηση στο σύνολο, ιδιαίτερα στους παίκτες που αποδεδειγμένα απέδειξαν ότι μπορούν να τραβήξουν το κουπί σε αυτήν τη βαρυσήμαντη καμπή των υποχρεώσεων. Περιμένει κι ο ίδιος δυναμική αντίδραση στο μεθαυριανό ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Μία ενδεχόμενη επιτυχία θα φέρει ηρεμία, ενισχύοντας τη δυναμική ενόψει της συνέχειας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ