aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτομάτως «απογειώνεται»!

ΑΠΟΕΛ: Αυτομάτως «απογειώνεται»!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να έρθει η άνετη επικράτηση επί της Ομόνοιας, προφανώς αρκετές αγωνιστικές πτυχές βρήκαν εφαρμογή στον αγωνιστικό χώρο. Άλλο τόσο αλήθεια είναι πως ποδοσφαιριστές που κυμάνθηκαν σε ρηχά επίπεδα απόδοσης σε προηγούμενα παιχνίδια αίφνης αφηνίασαν, διευρύνοντας αυτομάτως την εμβέλεια του συνόλου. Όπως είναι οι Γκάγιας Ζαχίντ και Νούνο Μοράις. Ο πρώτος αποτέλεσε τον μαέστρο της ορχήστρας και η μορφή του δεύτερου δέσποζε στον νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής.

Από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στη διαδικασία βελτίωσης της αγωνιστικής εικόνας και σταθεροποίησης σε ένα πιο υψηλό τέμπο, αποτελεί αδήριτη ανάγκη η αλλαγή ταχύτητας εκείνων των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αποδεδειγμένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Οι δύο προαναφερθέντες, προφανώς, συγκαταλέγονται στην εν λόγω κατηγορία, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί.

Έχουμε και λέμε: Ο Καρλάο παρουσιάζει μεταπτώσεις στην απόδοσή του κατά την τρέχουσα σεζόν και σε αδρές γραμμές δεν εμπνέι τη σιγουριά και την ασφάλεια προηγούμενων ετών. Ο μέχρι προσφάτως εν ενεργεία διεθνής Ιρανός επιθετικός Ρέζα Γκουτσανετζάντ πέτυχε ένα μόλις γκολ. Ο έμπειρος παίκτης, που κουβαλά καριέρα γεμάτη από τέρματα, αναζητεί τον καλό του εαυτό ώστε να δώσει τις λύσεις που αποδεδειγμένα μπορεί να δώσει στη γραμμή κρούσης.

Διαβάστε επίσης: Νέα δεδομένα στη βαθμολογία μετά το «διπλό» Ανόρθωσης και ΑΕΛ

Επίσης, ο Στάθης Αλωνεύτης δεν προσέφερε τα αναμενόμενα μετά την επιστροφή του στη δράση από σοβαρό τραυματισμό στον ώμο. Παρά τα χρονάκια του, η αξία του γρήγορου Στάθη σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητείται. Την ίδια στιγμή, η πιο ηχηρή μετεγγραφή του καλοκαιριού για τον ΑΠΟΕΛ, δηλαδή ο Τόμας ντε Βινσέντι, δεν πήρε στροφές. Παλεύει για να βρει τις αγωνιστικές ισορροπίες του μετά την πολύμηνη αποχή και να δώσει μεσοεπιθετική ώθηση στην ομάδα του. Ο Αργεντινός, αναμφίβολα, γνωρίζει πολλά καντάρια μπάλας, οπότε καλείται να βάλει τα κλειδιά στη μηχανή.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Xωρίς Ντε Βινσέντι με απόφαση Τραμετσάνι

Για φινάλε αφήσαμε δύο παίκτες που μονίμως βρίσκονται στο ιατρικό δελτίο. Παρόλο που προσφάτως ο Γιώργος Εφραίμ βγήκε από αυτό, έχει πάρα πολλά να πράξει ώστε να θυμίσει τον παίκτη που κουβαλούσε τον ΑΠΟΕΛ στα πόδια του. Ελάχιστα έπαιξε πέρσι, ελάχιστα φέτος. Ο Εμίλιο Ενσούε, την ίδια ώρα, κατά την τρέχουσα σεζόν είναι μονίμως εκτός. Αρχικώς υπέστη μερική ρήξη έσω συνδέσμου, ακολούθως θλάση δεύτερου βαθμού και «καπάκι» υποτροπή. Ο ακραίος αμυντικός, όταν επιστρέψει υγιής, σε περίπτωση που επαναλάβει τις ομολογουμένως πολύ καλές εμφανίσεις κατά το δεύτερο μισό της λήξασας σεζόν, τότε αυτομάτως ανεβάζει τη στάθμη της απόδοσης του συνόλου, κυρίως επιθετικά.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Το τρίτο «πείραμα» πέτυχε, ο λόγος στον Tραμετσάνι

Εν κατακλείδι, ο ΑΠΟΕΛ δεν στερείται ποιότητας στο ρόστερ. Εκείνο που προέχει είναι να βρει το σύνολο την απαιτούμενη συνοχή και παραλλήλως, παίκτες που χαρακτηρίζονται κλειδιά να καταθέσουν στον αγωνιστικό χώρο το ποδόσφαιρο των δυνατοτήτων τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ