aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAΠΟΕΛ: Αυτό το παιχνίδι δεν είναι σαν τ’ άλλα!

AΠΟΕΛ: Αυτό το παιχνίδι δεν είναι σαν τ’ άλλα!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Ο αυριανός αγώνας του ΑΠΟΕΛ με την Ντουντελάνζ στο ΓΣΠ, στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, παρουσιάζει πρωτοτυπία. Έπειτα από 42 παιχνίδια σε φάση ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στο 43ο δικαιούται για πρώτη φορά την ετικέτα του φαβορί απέναντι στην αντίπαλό του!

Ο πίνακας δεξιά της σελίδας δείχνει μία προς μία τις ομάδες που αντιμετώπισε προηγουμένως στους δύο θεσμούς της UEFA. Μια ματιά πιστοποιεί ότι δεν βρέθηκε ξανά μπροστά του αντίπαλος τόσο χαμηλής δυναμικότητας όσο η λουξεμβουργιανή ομάδα. Υπήρξαν ασφαλώς κάποιες που κρίθηκαν βατές, όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο Αστέρας Τρίπολης και η Αστάνα, μα σε καμία περίπτωση δεν ήταν ξεκάθαρα αουτσάιντερ απέναντι στους γαλαζοκίτρινους.

Όπως λένε συχνά οι προπονητές, όμως, οι «ταμπέλες» είναι περισσότερο για τους δημοσιογράφους και για τον κόσμο. Άλλωστε, ο ΑΠΟΕΛ αποτελεί απτό παράδειγμα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο για τους μικρούς που πολλές φορές ορθώνουν ανάστημα. Οι πορείες του στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ και τους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, το μαρτυρούν περίτρανα. Έχει φάει όμως τα χαστούκια του και ο ίδιος σε προκριματική φάση, με πιο οδυνηρό το περσινό από τη Σούντουβα. Επίσης, είναι γνωστό, πολυφορεμένο, μα πέρα για πέρα αληθινό, ότι «για να φτάσει οποιαδήποτε ομάδα σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης κάτι θα αξίζει». Επομένως, η Ντουντελάνζ χρειάζεται περισσότερη προσοχή σε σχέση με τις προηγούμενες αναμετρήσεις της με τους (και τότε) πρωταθλητές Κύπρου.

Τη σεζόν 2017-18 την αντιμετώπισαν στον 2ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και τη νίκησαν δύο φορές με 1-0. Στην τρέχουσα σεζόν, ασφαλώς, άλλαξαν τα δεδομένα στις δύο ομάδες και ίσως εκείνα τα παιχνίδια να μην έχουν σχέση με ό,τι θα εκτυλιχθεί αύριο στο ΓΣΠ. Ωστόσο, τα προ δύο ετών στενά σκορ αποτελούν δείγμα, που προειδοποιεί ότι οι ποδοσφαιριστές του Τόμας Ντολ (φωτό δεξιά) δεν έχουν στο τσεπάκι τους το πολύτιμο τρίποντο. Και θα είναι ό,τι χειρότερο αν χαθεί η νίκη στη Λευκωσία απέναντι στη θεωρητικά πιο αδύνατη ομάδα του ομίλου (Σεβίλλη και Καραμπάχ, οι άλλες δύο).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ