aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτό συμβαίνει μια φορά στα χρονικά, άντε το πολύ δύο!

ΑΠΟΕΛ: Αυτό συμβαίνει μια φορά στα χρονικά, άντε το πολύ δύο!

Πόσες φορές στην ιστορία του μπορεί να μην κέρδισε ο ΑΠΟΕΛ τον Εθνικό σε τρία παιχνίδια μίας σεζόν; Μπορεί να πει κανείς αυθορμήτως: «Εντάξει, αυτά γίνονται μία φορά στα χρονικά». Εξετάσαμε λοιπόν όλες τις περιπτώσεις που χρειάστηκε να παίξουν πέραν των δύο παιχνιδιών του α’ και του β’ γύρου, είτε σε πρωτάθλημα είτε σε κύπελλο. Και όμως! Υπάρχει άλλη μία περίπτωση.

Να τα πάρουμε από την αρχή. Παίζοντας στο β’ γκρουπ της τρέχουσας σεζόν, οι γαλαζοκίτρινοι βρήκαν απέναντί τους την ομάδα της Άχνας τέσσερις φορές. Νίκησαν μόνο στην τρίτη από αυτές με 2-0, ενώ τα άλλα ματς έληξαν 0-0, 2-3 και 1-1.

Η προηγούμενη φορά που συνέβη λοιπόν ήταν στη σεζόν 1994-95, όταν απέτυχε το τότε πείραμα της ΚΟΠ με πρωτάθλημα τριών γύρων. Ο ΑΠΟΕ ηττήθηκε δύο φορές στο Μακάρειο (0-1, 2-3) και πήρε ισοπαλία στο Δασάκι (1-1).

Ακόμα, μία φορά χρειάστηκε να δώσουν τέσσερα παιχνίδια, δύο για το πρωτάθλημα και δύο για το κύπελλο. Ήταν η σεζόν 2009-10 όταν στο πρωτάθλημα νίκησε 2-0 (ΓΣΠ) και έφερε ισοπαλία στο Δασάκι (0-0). Όσο για το κύπελλο, γνώρισε εντός έδρας ήττα 0-2, αλλά έκανε σπουδαία ανατροπή στο «σπίτι» του Εθνικού με 4-0 στην παράταξη.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ