aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτό που θα φέρει τον κόσμο και η… θυσία των οργανωμένων

ΑΠΟΕΛ: Αυτό που θα φέρει τον κόσμο και η… θυσία των οργανωμένων

Μετεγγραφές που ενθουσιάζουν έγιναν, τα πακέτα των διαρκείας είναι ελκυστικά και η επιθυμία για επιστροφή στην «κανονικότητα» είναι έντονη μετά την κατρακύλα του ΑΠΟΕΛ στην 8η θέση κατά την περασμένη σεζόν. Είναι όμως αυτά αρκετά για να πείσουν τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων να επιστρέψουν μαζικά στα γήπεδα;

Μπορεί. Ίσως όμως πιο πολύ να διαδραματίζει ρόλο η τοποθέτηση του Πρόδρομου Πετρίδη στη συνέντευξη Τύπου της 31ης του περασμένου Μαΐου: «Τον κόσμο θα τον φέρει πίσω η αγωνιστική εικόνα της ομάδας».

Ο ίδιος πάντως είχε αναφέρει τότε πως θα ακολουθούσαν επαφές με τους οργανωμένους για να επιστρέψουν και με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν, να παρασύρουν και άλλους ώστε να γυρίσουν στις κερκίδες. Δεν είχε ξεχάσει ασφαλώς το βασικότερο εμπόδιο: «Είναι και το θέμα της κάρτας. Ας το δούμε διαφορετικά, αν αγαπάμε τον ΑΠΟΕΛ πρέπει όλοι να θυσιαστούμε. Πρέπει να έρθουν στο γήπεδο».

Πάντως η προσπάθεια της διοίκησης του συλλόγου της Λευκωσίας, όπως και της αντίστοιχης της ΑΕΛ, για άρση του μέτρου της κάρτας φιλάθλου πέφτει στο κενό. Τι μένει λοιπόν; Να βάλουν νερό στο κρασί τους οι οργανωμένοι και να ακολουθήσουν την ομάδα τους στο γήπεδο. Είναι εφικτό κάτι τέτοιο; Μόνο οι ίδιοι μπορούν να απαντήσουν, αν και από προηγούμενες δημόσιες τοποθετήσεις τους δεν προκύπτει τέτοια πρόθεση.

Πάντως, σε περίπτωση που εμμείνουν στη στάση τους και σε ενδεχόμενο που οι επιδημιολογικές συνθήκες εξακολουθούν να επιτρέπουν την παρουσία οπαδών στα γήπεδα, ο ΑΠΟΕΛ θα έχει μειονέκτημα σε σχέση με μία από τις ανταγωνίστριες του. Ίσως την πιο βασική… Η Ομόνοια είναι η μοναδική ομάδα που τα οργανωμένα σύνολά της δεν επηρεάζονται από την κάρτα οπαδού και, όποτε είναι εφικτό, βρίσκονται στο πλευρό της.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ