aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτό που είχε και με το παραπάνω και αυτό που τού έλειπε

ΑΠΟΕΛ: Αυτό που είχε και με το παραπάνω και αυτό που τού έλειπε

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο αγώνας του ΑΠΟΕΛ με τη Σεβίλλη στο «Ραμόν Σάντσεθ-Πιθχουάν» για τη 2η αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, δεν διεξήχθη για να συλλέξουν απλά και μόνο εμπειρίες οι πρωταθλητές μας. Από αυτές, εξάλλου, είναι καλυμμένοι (και με το παραπάνω). Προφανώς, η ομάδα του Τόμας Ντολ πάλεψε για το αποτέλεσμα στην Ανδαλουσία, αλλά κακά τα ψέματα, απώτερος στόχος ήταν η καλή εμφάνιση που θα έστελνε μηνύματα αισιοδοξίας στον κόσμο ενόψει της πολύ πιο δύσκολης συνέχειας.

Δεν άφηνε χώρους και αμυντικά, τουλάχιστον, έπαιξε σωστά τακτικά. Σε ατομικό επίπεδο οι ποδοσφαιριστές έτρεξαν όσο μπορούσαν, οι μεσοαμυντικοί δεν τα πήγαν καθόλου άσχημα και αυτό είναι απόδειξη ότι ίσως τελικά έπρεπε να έχουν περισσότερο θάρρος στο παιχνίδι τους ή μία διαφορετική προσέγγιση του αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Πετρίδης: «Μηδενίζετε και εξυψώνετε τον Ζαχίντ, ο αγαπημένος μου παίκτης»

Φάνηκε πως έλειπε η επιθετική σπιρτάδα και χωρίς αυτή, η καλή αμυντική συμπεριφορά «μεταφράζεται» σε παθητικό ρόλο. Όταν αμύνεσαι με αυτόν τον τρόπο, οφείλεις να έχεις και τον νου σου στην εκδήλωση γρήγορης επίθεσης. Αν δεν το πράξεις, τότε μοιραία μοιάζεις με φοβισμένο σύνολο. Οι ποδοσφαιριστές που έχουν το αγωνιστικό υπόβαθρο για να πιάσουν σε αγωνιστική ισορροπία την αντίπαλη αμυντική διάταξη, η αλήθεια είναι πως κινήθηκαν προχθές σε ρηχά επίπεδα. Η είσοδος του Γιώργου Εφραίμ και Στάθη Αλωνεύτη, εξάλλου, δεικνύει αρκετά για το τι ζητούσε και τι πήρε ο Γερμανός προπονητής.

Διαβάστε επίσης: Έπιασε… δεκάρι από αρνητικό σερί σε φάση ομίλων

Εκείνο που προκάλεσε μια στενοχώρια είναι πως οι παίκτες δεν αντάλλαξαν ποτέ τρίτη μπαλιά πάνω από τη μεσαία γραμμή. Πειστική δικαιολογία δεν υπάρχει. Παρά το γεγονός πως αγωνιζόταν στο «σπίτι» ενός πολύ καλού αντιπάλου, καταγράφηκαν αρκετές βεβιασμένες ενέργειες και μια αδικαιολόγητη πρεμούρα όταν ανιχνεύτηκαν οι χώροι για να δημιουργηθούν, αν μη τι άλλο, ιδανικές προϋποθέσεις. Οι μηδέν τελικές προσπάθειες εντός εστίας, αντικατοπτρίζει προφανώς πάρα πολλά. Ίσως, οι ποδοσφαιριστές δεν το πίστεψαν όσο έπρεπε απέναντι σε μια Σεβίλλη που παρατάχθηκε με δέκα αλλαγές στο αρχικό σχήμα, δεν ήταν τόσο απαιτητική και απλά κυκλοφορούσε την μπάλα χωρίς να ψάχνει αφηνιασμένη το γκολ.

Διαβάστε επίσης: Ήλπιζε στην Ανδαλουσία, να σβήσει την… ψυχρολουσία

Αυτό που δεν άρεσε, λοιπόν, είναι πως ο πρωταθλητής και μοναδικός φετινός εκπρόσωπος της Κύπρου στην Ευρώπη στη φάση των ομίλων, δεν ήταν αρκετά διεκδικητικός στο δεύτερο μισό του χώρου δράσης. Κόντρα, όμως, σε ένα σύνολο που στοχεύει μέχρι την κατάκτηση του Γιουρόπα Λιγκ, ασφαλές συμπέρασμα δεν μπορεί να βγει. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει συνηθίσει τον κόσμο του σε τόσο αμυντικό προσανατολισμό, ωστόσο το χειροκρότημα στο τέλος, ήλθε να δώσει το εκφρασμένο από αρκετούς άλλοθι ότι «καταλαβαίνουμε με ποιους παίζατε». Για να ελπίζει όμως η ομάδα στην εξασφάλιση της δεύτερης θέσης, οφείλει να βελτιωθεί άμεσα, βρίσκοντας μια αγωνιστική ισορροπία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ