aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αυτή κι αν είναι πρόκληση!

ΑΠΟΕΛ: Αυτή κι αν είναι πρόκληση!

Ούτε πέντε, ούτε έξι, ούτε επτά, αλλά οκτώ είναι οι διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες του ΑΠΟΕΛ για να επιβληθεί της Ανόρθωσης στο πρωτάθλημα. Θα δώσει, άραγε, ένα τέλος στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»; Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών του Σωφρόνη Αυγουστή, οι οποίοι καλούνται να υψώσουν ανάστημα μετά την ισοπαλία στην πρεμιέρα, φτάνοντας σε σπουδαία επιτυχία.

Η τελευταία νίκη του ΑΠΟΕΛ, συγκεκριμένα, καταγράφεται πριν από σχεδόν τρία χρόνια! Στο πλαίσιο της 16ης αγωνιστικής της σεζόν 2018-19 είχε διασύρει με 4-0 την «Κυρία» στο ΓΣΠ, ματς που διεξήχθη στις 12 Ιανουαρίου 2019. Από τότε, συνάντησε την ομάδα της Αμμοχώστου οκτώ φορές, εντός κι εκτός έδρας, αποτυγχάνοντας ισάριθμες φορές να πανηγυρίσει τους τρεις βαθμούς. Την αγωνιστική περίοδο 2019-20 κατέγραψε μία ισοπαλία (0-0 εντός) και μία ήττα (0-1 εκτός), απολογισμός που δεν διαφοροποιήθηκε ούτε την αμέσως επόμενη σεζόν (0-2 εκτός, 0-0 εντός). Και πέρσι; Σε τέσσερις αναμετρήσεις, δέχθηκε τρεις ήττες (1-2, 1-4 εκτός, 0-2 εντός) και μία φορά εξήλθε ισόπαλος (1-1 εντός).

Συνοψίζοντας: Πέντε από τις οκτώ φορές δέχθηκε την ήττα. Από τους 24 βαθμούς που διακυβεύονταν, εν ολίγοις, πίστωσε στο ταμείο μόνο 3. Και το άλλο; Πέτυχε μόλις 3 τέρματα και δέχθηκε μισή ντουζίνα.

Η πρόκληση της πρώτης νίκης στο πρωτάθλημα απέναντι στην «Κυρία» μετά από μία τριετία, λοιπόν, αποτελεί επιπλέον κίνητρο για τον ΑΠΟΕΛ. Θα έχει σπουδαία σημασία ενόψει της συνέχειας εάν φανεί αντάξιος των προσδοκιών σε μία ομολογουμένως ζόρικη έδρα. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά και ασφαλώς, έχουν τεράστια ανάγκη οι πρωτευουσιάνοι, μετά και τον αποκλεισμό από το Κόνφερενς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ