aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αδικεί τον εαυτό του, δεν χάνουν την πίστη τους

ΑΠΟΕΛ: Αδικεί τον εαυτό του, δεν χάνουν την πίστη τους

Σύμφωνοι: Ο ΑΠΟΕΛ επιβεβαίωσε (και) απέναντι στον Ολυμπιακό πως διαθέτει ένα σύνολο που σημειώνει εξέλιξη στη δημιουργικότητα και τη λειτουργικότητά του. Και είναι βέβαιο ότι αρκετοί οπαδοί, βιάστηκαν να στήσουν στον τοίχο ποδοσφαιριστές με την εικόνα που παρουσίασαν κατά τους πρώτους μήνες της τρέχουσας σεζόν. Δεν αντιλέγει κανείς ότι χρειάζεται ενίσχυση, αλλά επ’ ουδενί το υφιστάμενο ρόστερ δεν είναι «καμένο». Ο ΑΠΟΕΛ θέλει πολλά, δηλαδή πολλούς, αλλά απέδειξε σε άλλο ένα 90λεπτο ότι δεν είναι ομάδα που της λείπει η προοπτική για να «πιάσει» τους στόχους της, ανεξαρτήτως απουσιών.

Αυτό που έδειξε ο ΑΠΟΕΛ, επίσης, είναι πως έχει συμπεριφορά ομάδας που θέλει να βγει στην Ευρώπη και, παραλλήλως, υπενθύμισε ότι στη διάρκεια του τελευταίου ενάμιση μήνα δεν έκανε τίποτα άλλο από το να αδικεί τον εαυτό του. Με την εικόνα του και πολύ περισσότερο με τον διψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών για γκολ, απέδειξε ότι κάλλιστα θα μπορούσε να κερδίσει τις Δόξα (2-2), Πάφος FC (1-1) και Ολυμπιακό (1-1), να προσθέτει πολύ περισσότερους στο σακούλι και πρωτίστως να μην «πονοκεφαλιάζει» σφόδρα για την εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Ο ΑΠΟΕΛ διαθέτει την ποιότητα ώστε να φανεί ανταγωνιστικός, συνεπώς οι «φθηνές» απώλειες βαθμών θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.  Δεν τα κατάφερε επειδή κατά κύριο λόγο φανέρωσε αδυναμία στην τελική απόφαση και κατά δεύτερον, κάτι λείπει στην αγωνιστική νοοτροπία του. Παρά το γεγονός πως βελτίωσε τις επιστροφές και την οργάνωση, χρήζει περαιτέρω δουλειάς στο σκέλος που αφορά στην καθυστέρηση της ανάπτυξης των επιθέσεων του αντιπάλου.

Το μόνο σίγουρο, επί της παρούσης, είναι πως με τις ισοπαλίες δεν πρόκειται να κόψει δρόμο και να εδραιώσει τη θέση του στην πρώτη εξάδα. Άλλο τόσο σίγουρο είναι, όμως, ότι βγάζει εικόνα μιας ομάδας που εμπνέεται από το αγωνιστικό σχέδιο και τον προπονητή της. Ένα σύνολο που «χτίζει» σταδιακά μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και έναν δυναμισμό για να επιβληθεί στον αντίπαλο, κάτι που… συνδέεται με το dna του.

Μπορεί να έχει συνέχεια ο ΑΠΟΕΛ και πρωτίστως, να ανεβάσει ακόμα περισσότερο την ταχύτητά του; Αυτή είναι πολύ μεγάλη συζήτηση, η οποία θα «ανοίξει» σύντομα. Και για να γίνουμε πιο ακριβείς, αμέσως μετά το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων κατά το τρέχον έτος, έχοντας να αντιμετωπίσει αντιπάλους με πολύ μεγαλύτερο βεληνεκές σε σχέση με τους πρόσφατους. Το Σάββατο υποδέχεται τον Απόλλωνα και τη μεθεπόμενη Κυριακή (26/12) διασταυρώνει τα ξίφη με την Ομόνοια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ