aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αδιάβαστος, ανέτοιμος, με λάθος επιλογές σε πρόσωπα και τακτική

ΑΠΟΕΛ: Αδιάβαστος, ανέτοιμος, με λάθος επιλογές σε πρόσωπα και τακτική

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

O Mπρούνο Μπαλταζάρ δεν είχε λόγια για να αποδώσει την κάκιστη παρουσία του ΑΠΟΕΛ, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, της ευρωπαϊκής πρεμιέρας των γαλαζοκιτρίνων κόντρα στην Σούντουβα. Ο Πορτογάλος που δήλωσε ντροπιασμένος και ζήτησε αρκετές φορές συγγνώμη από τον κόσμο του ΑΠΟΕΛ τόνισε πως η ομάδα του ήξερε τι θ’ αντιμετωπίσει και γι’ αυτό απόρησε με την εικόνα της.

Επομένως, το συμπέρασμα που βγαίνει μετά την βαριά ήττα του ΑΠΟΕΛ με 3-1, είναι πως είτε ο Μπαλταζάρ διάβασε λάθος την Σούντουβα, είτε οι ποδοσφαιριστές των γαλαζοκιτρίνων μπήκαν με αέρα ανωτερότητας και δεν υπολόγισαν τι θα βρουν απέναντι τους.

Διαβάστε επίσης: Μπαλταζάρ: «Νιώθω ντροπή, συγγνώμη!»

Γιατί στην πραγματικότητα, εντός των τεσσάρων γραμμών, ο ΑΠΟΕΛ έκανε ότι δεν έπρεπε να κάνει μια ομάδα που δίνει το πρώτο επίσημο παιχνίδι της. Όντας ανέτοιμη αγωνιστικά επιδίωξε παιχνίδι πρωτοβουλίας χωρίς να έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Είχε τεράστιες αποστάσεις μεταξύ των γραμμών, κάκιστη ανασταλτική λειτουργία και ένα αμυντικό δίδυμο (Μερκής-Ταβάρες) που τα είχε χαμένα και ήταν ανήμπορο να σταματήσει τον Σισίλια, ο οποίος έκανε πάρτι στην άμυνα του ΑΠΟΕΛ με τρία τέρματα σε 20΄.

Ο Μπαλταζάρ επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Ντε Βινσέντι, ο οποίος αφίχθηκε καθυστερημένα στην προετοιμασία, έπαιξε μόλις 45’ στο φιλικό με τη Δόξα και προερχόταν από αποχή πέραν των οκτώ μηνών.

Ο ΑΠΟΕΛ παρατάχθηκε με λάθος επιλογές και σε πρόσωπα και σε τακτική προσέγγιση του αγώνα. Είχε ν’ αντιμετωπίσει μια ομάδα με 19 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος στα πόδια, κάτι που δεν έλαβε σοβαρά υπόψη πληρώνοντας το τίμημα.

Το γκολ του Κάζιου στο 90+4 έδωσε «σωσίβιο» στον ΑΠΟΕΛ ενόψει του επαναληπτικού της ερχόμενης Τρίτης (17/7). Στο ΓΣΠ μπροστά στο κοινό τους οι γαλαζοκίτρινοι μπορούν να πάρουν την πρόκριση. Είναι καλύτερη ομάδα με την Σούντουβα, όμως, επιβάλλεται να εμφανιστούν πολύ πιο συγκεντρωμένοι και οργανωμένοι σε όλους τους τομείς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ