aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: «Άμπρα κατάμπρα» από Τραμετσάνι!

ΑΠΟΕΛ: «Άμπρα κατάμπρα» από Τραμετσάνι!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Το «διπλό» απέναντι στη Δόξα ήρθε να προσθέσει άλλους τρεις πολύτιμους βαθμούς και να επιβεβαιώσει πως και ο φετινός ΑΠΟΕΛ όχι απλά βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, αλλά τέθηκε στις ράγες με κατεύθυνση προς το έβδομο σερί πρωτάθλημα. Η ομάδα του Πάολο Τραμετσάνι ανασυντάχθηκε μετά την ήττα από την ΑΕΚ στις 24 Νοεμβρίου και δεν κοίταξε ποτέ πίσω. Ο Ιταλός εντόπισε τα λάθη, δούλεψε, διαφοροποίησε την τακτική και το σύνολο αφηνίασε αγωνιστικά.

Ο ΑΠΟΕΛ, με τον ένα ή άλλο τρόπο βρήκε την άκρη και πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε σε επτά διαδοχικά παιχνίδια (πέντε πρωταθλήματος και δύο κυπέλλου), κάτι που σε απλή μετάφραση λέγεται ψυχολογία, αυτοπεποίθηση, εμπιστοσύνη. Η ομάδα δείχνει αποφασισμένη να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο της πρωταθλήτριας Κύπρου! Εδώ και 37 ημέρες καταγράφει αλάνθαστο σερί, γεγονός που δεικνύει πάρα πολλά. Πρωτίστως την αλλαγή ψυχολογίας και τη δουλειά που επιτελείται καθημερινώς στο προπονητικό κέντρο.

Με την απουσία αγώνων σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην πορεία αποτυπώνεται με πολύ πιο πειστικό τρόπο πως το γαλαζοκίτρινο ρόστερ είναι έτσι δομημένο ώστε να ανταποκριθεί και να διαχειριστεί τα ματς. Έστω και με καθυστέρηση, προσφέρουν ποδοσφαιριστές που έδειχναν «χαμένοι» κατά τους πρώτους μήνες και εν τέλει το σύνολο «φωνάζει» ότι έχει όλα εκείνα τα απαραίτητα κομμάτια για να παραμείνει ανθεκτικό. Υπάρχουν πολλές επιλογές, με προσωπικότητες και παίκτες γεμάτους από εμπειρίες.

Ο Τραμετσάνι τρίβει τα χέρια από ικανοποίηση. Η διοίκηση αποδεικνύει –στον κόσμο– πως ο Ιταλός κι οι συνεργάτες του κάνουν κουμάντο και πλέον η μπάλα είναι στα πόδια τους. Ξέρετε, ασφαλώς, πως τα χαμόγελα μπορούν να γίνουν ξανά γκρίνια και απογοήτευση. Μια στραβή να έρθει και όλα μπορούν να αλλάξουν. Άρα, από την πλευρά της διοίκησης η δουλειά έγινε και θα συνεχίσει να γίνεται, προσδοκώντας σε ακόμη καλύτερες εμφανίσεις. Να δει στη συνέχεια έναν ακόμη πιο γρήγορο και απρόβλεπτο ΑΠΟΕΛ, σαφώς πιο ελκυστικό από την περσινή ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ