aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: Αμπομά ο πρώτος στόχος, αλλά έχει δυνατούς αντιπάλους (vids & pics)

ΑΠΟΕΛ: Αμπομά ο πρώτος στόχος, αλλά έχει δυνατούς αντιπάλους (vids & pics)

Ο Νανά Οπόκου Αμπομά (παίζει και ως κεντρικός φορ αλλά και ως «κρυφός κυνηγός»), αποτελεί τον πρώτο μετεγγραφικό στόχο του ΑΠΟΕΛ καθότι αυτόν αξιολόγησε ως τον καταλληλότερο ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Ωστόσο η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι.

Και εξηγούμε: 1) Ο 24χρονος Γκανέζος αριστερός εξτρέμ διαθέτει συμβόλαιο με την Φορτούνα Ντίσελντορφ η οποία υποβιβάστηκε στην Β’ Κατηγορία της Γερμανίας, ωστόσο ο παίκτης μάλλον θα επιδιώξει να μετεγγραφεί σε ομάδα η οποία να αγωνίζεται σε υψηλό επίπεδο και να συμμετέχει σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 2) Το κασέ του κρίνεται αρκετά υψηλό και ο ΑΠΟΕΛ θα δυσκολευτεί να δώσει αυτά τα οποία αξιώνει ο παίκτης και η πλευρά, δεδομένης και της μείωσης του προϋπολογισμού. 3) Στην προσπάθεια για την απόκτησή του συμμετέχουν κι άλλες μεγάλες ομάδες.

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί επίσης, ότι η ομάδα του η Ντίσελντορφ, επιδιώκει να απελευθερωθεί από κάποια υψηλά συμβόλαια λόγω του υποβιβασμού της και ο Αμπομά βρίσκεται ανάμεσα στους  παίκτες οι οποίοι αμείβονται με υψηλές απολαβές και οι Γερμανοί θα προσπαθήσουν κατά κάποιον τρόπο να τον «ξεφορτωθούν». Στην πλευρά του Νανά υποβλήθηκε πρόταση από τον ΑΠΟΕΛ, ωστόσο οι γαλαζοκίτρινοι δεν έλαβαν ακόμη απάντηση και μέχρι να τη λάβουν, δεν θα εγκαταλείψουν την προσπάθειά τους.

Όσον αφορά στις ομάδες οι οποίες ενδιαφέρονται για τον ποδοσφαιριστή, αυτές είναι οι τρεις μεγάλες τουρκικές Μπεσίκτας, Φενερμπαχτσέ, Γαλατασαράι, καθώς και η βελγική Μπριζ. Μάλιστα, οι Βέλγοι συνδέουν μετεγγραφικά την Μπριζ και τον Αμπομά, λόγω του τεχνικού της βελγικής ομάδας Φιλίπ Κλεμάν, ο οποίος ήταν προπονητής του Γκανέζου φορ  το 2017 στη Βάασλαντ-Μπέβερεν και από την οποία μετεγγράφηκε το 2019 στην Φορτούνα.

Κορυφαία του σεζόν του ήταν το 2018-2019 στο Βέλγιο με τη Βάασλαντ-Μπέβερεν. Σκόραρε εφτά γκολ στο πρωτάθλημα και ένα στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην επαγγελματική του καριέρα κατέγραψε 104 συμμετοχές και 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις σε συλλογικό επίπεδο, ενώ φέτος με την Φορτούνα έπαιξε σε 12 αγώνες χωρίς να σκοράρει.

ΕΔΩ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ