aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: 8 από τα 11 στο ΓΣΠ

ΑΠΟΕΛ: 8 από τα 11 στο ΓΣΠ

Γύρισαν τάχιστα σελίδα στον ΑΠΟΕΛ, προσηλώθηκαν στο παιχνίδι με αντίπαλο την Πάφος FC, προσδοκώντας ότι θα επιστρέψουν σε νικηφόρα τροχιά, αρχίζοντας ως εκ τούτου ιδανικά τις υποχρεώσεις στον β΄γύρο του πρωταθλήματος. Θέλουν να… πατήσουν πολύ πιο δυναμικά στο δεύτερο μισό της α’ φάσης και με αντεπίθεση διαρκείας να καλύψουν το χαμένο έδαφος, μπαίνοντας υπό τις καλύτερες (βαθμολογικές και αγωνιστικές) προϋποθέσεις στα πλέι οφ. Για να γίνει κάτι τέτοιο, δηλαδή ο ΑΠΟΕΛ -σε πρώτη φάση- να «ροκανίσει» τη διαφορά και -σε δεύτερη- να πλησιάσει τις πρώτες θέσεις, το λιγότερο που οφείλει να πράξει είναι να εκμεταλλευτεί τον παράγοντα έδρα.

Και εξηγούμαστε: Από το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι στο σύνολο που τον «πλήγωσε» στην πρεμιέρα (0-4) μέχρι και το τελευταίο κόντρα στην Ομόνοια, ο ΑΠΟΕΛ θα βγει μόλις 3 φορές από το «σπίτι» του. Εν ολίγοις, θα δώσει στο ΓΣΠ τους 8 από τους 11 αγώνες σε έναν ολόκληρο γύρο, με τον πίνακα που παραθέτουμε να είναι ενδεικτικός.

Μετά τον επικείμενο αγώνα με την Πάφος FC, θα είναι τυπικά γηπεδούχος απέναντι στον Ολυμπιακό και ακολούθως, θα διασταυρώσει τα ξίφη με τον Απόλλωνα, εκ νέου στο στάδιο της πρωτεύουσας. Τρία ματς κόντρα σε ομάδες, υπενθυμίζουμε, που μέτρησε ισάριθμες ήττες στον α’ γύρο! Στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και πρώτο ματς για τον 2022, δεν βγαίνει ούτε αυτή τη φορά εκτός Λευκωσίας. Συγκεκριμένα, θα αντιμετωπίσει την ΠΑΕΕΚ στο Μακάρειο Στάδιο και ακολούθως, επιστρέφει «σπίτι» του για να μετρήσει δυνάμεις με την Ανόρθωση, ομάδα που ηττήθηκε εκτός έδρας (1-2). Πριν από τα διαδοχικά ματς με τον Άρη και τη Δόξα στο ΓΣΠ, ο ΑΠΟΕΛ θα βρεθεί στο Δασάκι, όπου στο πλαίσιο της 17ης αγωνιστικής θα τον περιμένει ο Εθνικός. Η τρίτη και τελευταία έξοδος από το «σπίτι» του είναι με αντίπαλο την ΑΕΛ στο Τσίρειο και στην «ουρά» του β’ γύρου θα μετρήσει δυνάμεις με τις ΑΕΚ, Ομόνοια. Ουσιαστικά, εάν και εφόσον οι γαλαζοκίτρινοι διατηρηθούν σε τροχιά εξάδας, τα πλέι οφ θα αρχίσουν από την 20ή στροφή.

Στο πρώτο μισό της κανονικής διάρκειας του μαραθωνίου, ο ΑΠΟΕΛ έδωσε τέσσερα ματς στο ΓΣΠ, μετρώντας τρεις νίκες (ΠΑΕΕΚ 1-0, Εθνικός 2-1, ΑΕΛ 3-0) και μία ήττα (Ολυμπιακός 0-1), μαζεύοντας ως εκ τούτου τους 9 από τους 14 συνολικά βαθμούς του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ