aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: 250 μέρες «άκαπνος» στο πρωτάθλημα

ΑΠΟΕΛ: 250 μέρες «άκαπνος» στο πρωτάθλημα

Εξηγήσεις μπορεί να δώσει ο καθένας όσες θέλει, όμως υπάρχει ένα στατιστικό που πίσω του, κρύβεται μεγάλη αλήθεια για το τι πραγματικά λείπει από τον φετινό ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι, λοιπόν, έχουν δώσει εννέα επίσημα παιχνίδια μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Σε αυτά κανείς από τους στράικερ δεν έχει σκοράρει, κάτι πρωτόγνωρο! Οι Μάριος Ηλία, Άντον Μάγκλιτσα και Γκιόργκι Κβιλιτάια παραμένουν «άκαπνοι», κάτι που προβληματίζει τον προπονητή της ομάδας, Βλάνταν Μιλόγεβιτς.

Ο πρώτος, μόλις σε δύο αγώνες χρησιμοποιήθηκε, ισάριθμες ως αλλαγή. Επομένως, ο Κύπριος φορ είναι ο μοναδικός με ελαφρυντικά. Ο Αργεντινός συνεχίζει τις χαμηλές πτήσεις, σκορπώντας απογοήτευση, την ίδια ώρα που ο τρίτος της παρέας, δηλαδή ο Γεωργιανός, «τσακώθηκε» με το γκολ.

Με βάση τα πεπραγμένα τους κατά την προηγούμενη τουλάχιστον σεζόν, εννοείται πως λάμπουν -πολύ περισσότερο- διά της απουσίας τους τα τέρματα του «Κβίλι». Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής συνδέθηκε για τελευταία φορά με το αντίπαλο πλεκτό σε αγώνα πρωταθλήματος στις 25 Φεβρουαρίου 2022. Τότε είχε υπογράψει με δύο γκολ τη νίκη του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην Ομόνοια (4-2). Από τον δεύτερο μήνα του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα, δηλαδή σε διάστημα 250 ημερών, έχει αγωνιστεί είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή, σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος. Πέντε εξ αυτών στη λήξασα σεζόν, αδυνατώντας να μετουσιώσει κάποια από τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν σε γκολ.

Ο μυϊκός τραυματισμός που αποκόμισε πέρσι, η κακή διαχείριση και μοιραία η απουσία από το βασικό σκέλος της προετοιμασίας, έχουν επηρεάσει σε σημαντικό βαθμό τον Κβιλιτάια. Τόσο στο αγωνιστικό σκέλος όσο και στο ψυχολογικό. Και μαζί του, βαριαναστενάζει ο ΑΠΟΕΛ μέχρι να βρει τον δρόμο προς το αντίπαλο πλεκτό. Εννέα γκολ σε ισάριθμα ματς του τρέχοντος μαραθωνίου είναι λίγα, πολύ λίγα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ