aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: 200.000 λίρες, η ακριβότερη ντόπια μετεγγραφή στην ιστορία του

ΑΠΟΕΛ: 200.000 λίρες, η ακριβότερη ντόπια μετεγγραφή στην ιστορία του

Στο πλαίσιο των αναφορών του χθες στον Active και στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ», με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου, ο παλαίμαχος άσος Γιασεμής Γιασεμάκη, αναφέρθηκε και στο πως κέρδισε κάποιους στον ΑΠΟΕΛ το 1998 και πήρε μετεγγραφή.

«Με κάλεσε κι ο Πανίκος Γεωργίου σε ένα φιλικό ματς της Εθνικής Κύπρου στο ΓΣΖ. Κερδίσαμε την Εσθονία με 4-0 κι έβαλα τέσσερα γκολ. Έβρεχε θυμάμαι σε αυτό το ματς. Από τον ΑΠΟΕΛ έδειξαν ακολούθως ενδιαφέρον μετά από αυτό το ματς. Πήγα σε ραντεβού επί προεδρίας Κρις Τριανταφυλλίδη. Στον ΑΠΟΕΛ τα βρήκαν με το Παραλίμνι και πήγα στον ΑΠΟΕΛ στα 23 μου», απάντησε.

Ο Γιασεμάκης αποτελεί την πιο ακριβοπληρωμένη μετεγγραφή Κύπριου παίκτη στον ΑΠΟΕΛ μέχρι σήμερα. Είχε δαπανήσει κοντά στις 200.000 λίρες τότε για να τον αποκτήσει και μπόνους δεν υπήρχαν. Δεύτερος έρχεται ο Χρίστος Γουίλερ για τον οποίο οι γαλαζοκίτρινοι τον περασμένο Ιανουάριο πλήρωσαν 300.000 ευρώ την ΑΕΛ.

«Ήταν περίοδος ξηρασίας τότε για τον ΑΠΟΕΛ όταν πήγα. Το 1998 ήταν στη σκιά του ’96 που πήρε τα πάντα ο ΑΠΟΕΛ. Ήμασταν στη σκιά της Ανόρθωσης και της Ομόνοιας που ήταν οι κύριοι πρωταγωνιστές. Η Ανόρθωση πήρε τέσσερα συνεχόμενα πρωταθλήματα. Τότε δεν υπήρχαν επαγγελματίες παίκτες. Εγώ ήμουν ειδικός αστυνομικός στον Στρόβολο στο τμήμα με τα εντάλματα. Την προηγούμενη χρονιά έδωσα εξετάσεις για τη Cyta. Δεν κατάφερα και δεν είχα το μέσο να με πάρουν. Το ότι ήμουν παίκτης του ΑΠΟΕΛ δεν βοήθησε. Προσωπάρχης στη Cyta ήταν ο αείμνηστος Μιχαλάκης Ζιβανάρης που ήταν και ΑΠΟΕΛίστας και πρόεδρος στην ομάδα για ένα διάστημα», είπε χαρακτηριστικά.

«Μετά το πρώτο εξάμηνο στον ΑΠΟΕΛ άρχισα να παίρνω σταδιακά κλήσεις στην Εθνική Ανδρών από τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Το ντεμπούτο μου στον ΑΠΟΕΛ ήταν απέναντι στο Παραλίμνι, μπήκα ως αλλαγή στο 40’ και έκανα τρομερό δεύτερο ημίχρονο, ισοφάρισα στις καθυστερήσεις και μπήκα με το δεξί στα μάτια των οπαδών και σιγά-σιγά ήρθαν και τα γκολ και καθιερώθηκα», πρόσθεσε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ