aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: 13 «σερβιτόροι» και η πρωτιά του Αλ Τάαμαρι

ΑΠΟΕΛ: 13 «σερβιτόροι» και η πρωτιά του Αλ Τάαμαρι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Με την ασίστ που μοίρασε ο Λίνους Χαλένιους στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρόσφατου αγώνα με τον Απόλλωνα, όπου γράφτηκε διά ποδός Μούσα Αλ Τάαμαρι το τελικό 4-1, έγιναν 13 οι ποδοσφαιριστές του ΑΠΟΕΛ που «σέρβιραν» γκολ σε συμπαίκτη τους. Αξιοσημείωτος αριθμός για τους γαλαζοκίτρινους καθώς σχεδόν οι μισοί που αγωνίσθηκαν στις πρώτες 20 αγωνιστικές, κατέγραψαν στο ενεργητικό μία τουλάχιστον πάσα «πάρε-βάλε» (27 παίκτες έπαιξαν στο τρέχον πρωτάθλημα).

Σε 32 αγωνιστικές την περασμένη αγωνιστική περίοδο, 15 παίκτες πέρασαν στην εν λόγω στατιστική κατηγορία της ομάδας και 17 κατά τη σεζόν 2017-18, σε 36 αγωνιστικές. Πρώτο βιολί στο «σερβίρισμα» των συμπαικτών του με ασίστ τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους ήταν ο Γκάγιας Ζαχίντ, μετρώντας συνολικά 28!

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Οι πέντε αμφίβολοι ενόψει Βασιλείας

Το φιλαράκι του, Μούσα Αλ Τάαμαρι, πήρε τη σκυτάλη. Έξι φορές «τάισε» με γκολ τους συμπαίκτες του στον φετινό μαραθώνιο, με τον Ιορδανό να ισοφαρίζει την περσινή επίδοσή του στη συγκεκριμένη κατηγορία. Είναι ο ποδοσφαιριστής που έβγαλε τις περισσότερες πάσες για να μπει το πολυπόθητο γκολ, κάτι που προφανώς έρχεται να ενισχύσει την άποψη αυτών που λένε πως αποτελεί σημείο αναφοράς στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ. Και όταν ο 22χρονος άσος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, αυτομάτως η ομάδα αλλάζει… ταχύτητα.

Το αρνητικό στην όλη ιστορία είναι πως 10 από τους 13 παίκτες που μοίρασαν τις 20 ασίστ, μόλις μία φορά το έπραξαν. Αναφερόμαστε στους Στάθη Αλωνεύτη, Αντρέ Βιντιγκάλ, Τόμας ντε Βινσέντι, Γιώργο Εφραίμ, Αντόνιο Γιάκολις, Λίνους Χαλένιους, Μάικ Γένσεν, Μίλαν Γέφτοβιτς και Χρίστο Γουίλερ. Επίσης, μία ασίστ πιστώθηκε στον Σάββα Γκέντσογλου, ο οποίος αποχώρησε προ εβδομάδων. Τέλος, οι Ούρος Μάτιτς και Λούκας Σόουζα μετρούν από δύο ασίστ, πάντοτε όσον αφορά στα παιχνίδια πρωταθλήματος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ