aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: 11 μετεγγραφές με αρνητικό πρόσημο

ΑΠΟΕΛ: 11 μετεγγραφές με αρνητικό πρόσημο

Σε 11 προσθήκες προχώρησε ο ΑΠΟΕΛ στη μετεγγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Μετά από 12 επίσημα παιχνίδια (οκτώ στην Ευρώπη, τρία στο πρωτάθλημα και ένα για το Σούπερ Καπ) η αξιολόγηση των νεοφερμένων δεν δίνει θετικό πρόσημο στους γαλαζοκίτρινους για τις επιλογές τους.

Όαση αποτελεί ο Μούσα Αλ-Τάμαρι, με τον Ιορδανό να είναι από τους ελάχιστους παίκτες του ΑΠΟΕΛ που έχουν «διασωθεί» από το ναυάγιο της ομάδας στην αρχή της σεζόν.

Ράφαελ Ρόμο

Έπαιξε μόνο στο παιχνίδι του Σούπερ Καπ με την ΑΕΚ. Πέρυσι έκανε εντυπωσιακή σεζόν στο Βέλγιο με την Μπίρσοτ, όμως στον ΑΠΟΕΛ βρίσκεται στην «σκιά» του Μπόι Βάτερμαν, ο οποίος δεν διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Ο Βενεζουελάνος περιμένει την ευκαιρία του.

Κάζου

Ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ήταν στα πλείστα ευρωπαϊκά παιχνίδια και μάλιστα χρίστηκε σκόρερ τρεις φορές με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ επίδοση ρεκόρ στην επαγγελματική του καριέρα. Ανασταλτικά υστερεί πολύ, έχει λανθασμένες τοποθετήσεις και δέχεται φάσεις στην πλάτη της άμυνας.

Σάββας Γκέντζογλου

Η μεγαλύτερη απογοήτευση από τις μετεγγραφές του καλοκαιριού. Ο Ελλαδίτης περιορίστηκε σε ολιγόλεπτες συμμετοχές στους αγώνες πρωταθλήματος και Ευρώπης χωρίς να κάνει αισθητή την παρουσία του. Αγωνίστηκε βασικός στον αγώνα του Σούπερ Καπ και με βάση τις μέχρι τώρα ενδείξεις δύσκολα θα κερδίσει φανέλα βασικού.

Λέο Νατέλ

Χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στα δύο παιχνίδια με την Σούντουβα και εκ τότε αγνοείται. Η… επένδυση με τον 21χρονο Βραζιλιάνο δείχνει σχεδόν ήδη αποτυχημένη.

Μπαουτίστα Κασίνι

O Aργεντινός ανασταλτικός μέσος αποκτήθηκε, προφανώς, αφού διαπιστώθηκε ότι οι διαθέσιμες λύσεις (Μοράις, Σόουζα, Γκέντζογλου, Αρτυματάς και υπό προϋποθέσεις Ζαχίντ) δεν αρκούν για να καλύψουν τις θέσεις των ανασταλτικών μέσων. Τα δείγματα γραφής του είναι ενθαρρυντικά και δεν αποκλείεται να λίαν συντόμως να κτυπήσει την πόρτα της ενδεκάδας.

Μούσα Αλ-Τάμαρι

Ο Ιορδανός είναι ο μοναδικός από τους νεοαποκτηθέντες ο οποίος δικαιώνει τις προσδοκίες. Ταχύτατος με την μπάλα στα πόδια και χωρίς αυτή, αποτελεί την πιο αξιόπιστη επιθετικά λύση του ΑΠΟΕΛ στην επίθεση. Παιχνίδι με παιχνίδι γίνεται πιο ώριμος και σαφέστατα ο χρόνος κυλά υπέρ του. Όαση στον φετινό ΑΠΟΕΛ.

Τόμας ντε Βινσέντι

Μέχρι στιγμής δεν θυμίζει σε τίποτα τον ποδοσφαιριστή «βαρόμετρο» της πρώτης θητείας του στους γαλαζοκίτρινους. Αγωνίστηκε σε εφτά επίσημα παιχνίδια, σκόραρε ένα τέρμα στη συντριβή του ΑΠΟΕΛ με 5-2 από τη Δόξα και χρειάζεται να βελτιωθεί κατά πολύ για να δικαιώσει τις προσδοκίες.

Νόμπερτ Μπάλογκ

Έκανε ντεμπούτο στον αγώνα του Σούπερ Καπ με την ΑΕΚ αγωνιζόμενος 45’. Στην ανάπαυλα αντικαταστάθηκε από τον Αλωνεύτη με την παρουσία του να κινείται στην μετριότητα και να προκαλεί ερωτηματικά κατά πόσο είναι σε θέση να δώσει βοήθειες στον ΑΠΟΕΛ στο επιθετικό κομμάτι.

Ρέζα Γκουτσανετζάντ

Αποκτήθηκε για να τραβήξει το κουπί στο σκοράρισμα, όπως πρέπει να κάνει ένα καλό σέντερ φορ μίας ομάδας με τους στόχους του ΑΠΟΕΛ. Οι γαλαζοκίτρινοι σπάνια είχαν επιθετικούς των 20+ γκολ, όμως ο Ιρανός πέραν του ότι δεν έχει συχνή επαφή με τα δίκτυα (ένα γκολ σε έξι αγώνες) δεν βοηθά όσο θα έπρεπε στο δημιουργικό κομμάτι.

*Δεν αγωνίστηκε ο Άλεξ Κωνσταντίνου, ο οποίος είναι στο ιατρικό δελτίο, ενώ αποχώρησε ήδη ο Γιόαν Ταβάρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ