aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑΠΟΕΛ: 11 χρόνια, 57 αντίπαλοι, μόνο Μπαρσελόνα, Ρεάλ και Ντουντελάνζ!

ΑΠΟΕΛ: 11 χρόνια, 57 αντίπαλοι, μόνο Μπαρσελόνα, Ρεάλ και Ντουντελάνζ!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

«Σφαλιάρα» και μάλιστα αρκετά ισχυρή δέχθηκε ο ΑΠΟΕΛ στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Υπεροψία, υπεραισιοδοξία, λάθη του τεχνικής ηγεσίας, κακή βραδιά των ποδοσφαιριστών και άλλα τόσα οδήγησαν τους γαλαζοκίτρινους σε «πατατράκ» απέναντι στην κατά τ’ άλλα αδύναμη του ομίλου Ντουντελάνζ, λες και είμαστε σε θέση ως κυπριακό ποδόσφαιρο να υποτιμάμε τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η ήττα με 4-3 στο ΓΣΠ στοιχίζει στον ΑΠΟΕΛ αγωνιστικά και οικονομικά. Οι πρωταθλητές Κύπρου έχασαν την ευκαιρία να κάνουν ιδανική αρχή στη φάση των ομίλων, αφού στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Σεβίλλη «καθάρισε» με συνοπτικές διαδικασίες (3-0) την Καραμπάχ μέσα στο Μπακού. Αν ο ΑΠΟΕΛ κέρδιζε τους Λουξεμβουργιανούς θα έκανε αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στους «32» της διοργάνωσης. Η εφιαλτική ήττα από την Ντουντελάνζ δεν εκτροχιάζει τον ΑΠΟΕΛ από την επίτευξη του στόχου της πρόκρισης, όμως στο ποδόσφαιρο τίποτα δεν κερδίζεται με υπολογισμούς και θεωρίες. Η ομάδα του Ντολ πρέπει να αποδείξει στις εναπομείνασες τέσσερις αγωνιστικές αν είναι καλύτερη ομάδα από τις Ντουντελάνζ και Καραμπάχ για να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης.

Διαβάστε επίσης: Είτε καταλαβαίνουμε, είτε όχι, κ. Ντολ ήσουν αδιάβαστος!

Επιπλέον, ο ΑΠΟΕΛ πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων να βάλει στο ταμείο του 570.000 ευρώ. Ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό. Ένα παιχνίδι που άρχισε στραβά, ο ΑΠΟΕΛ το έφερε στα μέτρα του με μια επική ανατροπή σε διάστημα πέντε λεπτών, όμως στη συνέχεια έκανε ότι μπορούσε για να το χάσει.

Το τραγικό για τον ΑΠΟΕΛ αποτυπώνεται στο γεγονός ότι, πριν την χθεσινή αναμέτρηση, τέσσερα ή περισσότερα γκολ σε εντός έδρας αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης από το 2009, όταν μπήκε για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο δέχθηκε μόνο από δύο ομάδες. Ποιες; Την Μπαρσελόνα (0-4, στις 25 Νοεμβρίου 2014) και τη Ρεάλ Μαδρίτης (0-6, στις 21 Νοεμβρίου 2017). Όσο απίστευτο και αν φαίνεται η τρίτη της παρέας που μπορεί να υπερηφανεύεται γι’ αυτό είναι η Ντουντελάνζ!

Διαβάστε επίσης: Έντονος ο Ντολ: «Θα τρελαθώ, συγγνώμη, αλλά δεν ξέρετε από ποδόσφαιρο»

Και ας πέρασαν ομαδάρες από το ΓΣΠ. Τσέλσι, Σαχτάρ, Ατλέτικο, Πόρτο, Ζενίτ, Παρί, Ντόρτμουντ, Τότεναμ, Άγιαξ, δεν έμεινε ποδοσφαιρικό μεγαθήριο της Ευρώπης που δεν πέρασε από το στάδιο της πρωτεύουσας για να αντιμετωπίσει τον ΑΠΟΕΛ τα τελευταία 11 χρόνια, στα οποία ο μόνιμος πρωταθλητής Κύπρου συμμετέχει για 8η φορά σε ευρωπαϊκό όμιλο. Συγκεκριμένα οι γαλαζοκίτρινοι φιλοξένησαν 57 (!) ομάδες σε παιχνίδια προκριματικής φάσης ή ομίλων ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Τέσσερα γκολ στο ΓΣΠ πέτυχαν μόνο η Μπαρσελόνα, η Ρεάλ και η Ντουντελάνζ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ