aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό τον… Ζλάταν, δίπλα στον Ρέζα!

Από τον… Ζλάταν, δίπλα στον Ρέζα!

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Θυμάστε τι έγινε πέρσι; Ο Μεχντί Ταρεμί ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών που είχαν ξεχωρίσει στον ΑΠΟΕΛ για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής. Για τον… Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς της Περσίας, όπως τον αποκαλούν οι συμπατριώτες του, είχαν χυθεί τόνοι από μελάνι, αλλά εν τέλει στην ομάδα της Λευκωσίας βρέθηκαν σε αδιέξοδο, οπότε έκαναν όπισθεν και στράφηκαν τάχιστα προς άλλες κατευθύνσεις. Ο Ταρεμί ήταν ομολογουμένως μια επιλογή που είχε ευθύς εξ αρχής τεράστιο βαθμό δυσκολίας.

Και τότε, είχαν βάλει στο στόχαστρο τον συμπατριώτη του, Ρέζα Γκουτσανετζάντ. Πήγαν, δηλαδή, στη διπλανή πόρτα αφού αμφότεροι είναι διεθνείς. Ναι, πρόκειται για τον ποδοσφαιριστή που προστέθηκε με ένα χρόνο «καθυστέρηση» στο ρόστερ του ΑΠΟΕΛ. Μάλλον είχε μείνει απωθημένο στη διοίκηση Πρόδρομου Πετρίδη και πείσμωσε, ιδιαίτερα μετά το ηχηρό χαστούκι από τη Σούντουβα. Πέρσι, ο πήχης για την απόκτησή του ήταν πάρα πολύ ψηλά καθώς προερχόταν από εκπληκτική αγωνιστική περίοδο με τη Χέρενφεν, την καλύτερη για να ακριβολογούμε στην καριέρα του. Άσε που παραλλήλως «έτρεχαν» οι συμβατικές του δεσμεύσεις.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: Aνακοινώθηκε με ιστορικές φωτογραφίες ο Ρέζα 

Τα στατιστικά στοιχεία του Ρέζα φωτογραφίζουν έναν επιθετικό με εξάρσεις στην έως τώρα καριέρα του. Δηλαδή, δεν είχε ποτέ μια σειρά συνεχόμενων σεζόν με πάρα πολλά γκολ. Ούτε έχει αγωνισθεί σε ομάδα με πρωταγωνιστικούς στόχους και μάλιστα, δεν είναι μικρός. Διανύει το 30ό έτος. Με αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να προσφέρει στον ΑΠΟΕΛ και να κάνει εν τέλει τη διαφορά.

Για μια χώρα των 82 εκατομμυρίων, όπως είναι δηλαδή το Ιράν, να ξεχωρίζεις ποδοσφαιρικά, να αγωνίζεσαι στην εθνική ομάδα και μάλιστα στη γραμμή κρούσης, κερδίζοντας έστω και μία θέση στην αποστολή του Μουντιάλ της Ρωσίας, πάει να πει ότι δεν είσαι τυχαίος. Και ο Ρέζα Γκουτσανετζάντ μόνο τέτοιος δεν είναι.

Διαβάστε επίσης: ΑΠΟΕΛ: «Κίνδυνος» για Ρέζα λόγω του αυστηρού νόμου στο Ιράν   

Δεν ξέρω εάν ο πρόεδρος του ΑΠΟΕΛ και οι στενοί του συνεργάτες σε θέματα που άπτονται του προγραμματισμού ανέσυραν από τα συρτάρια ποδοσφαιριστές που απασχόλησαν και πέρσι. Κάποιοι, πάντως, μπορεί και ν΄ άρχισαν να το πιστεύουν, βάζοντας στη σχετική εξίσωση και τον Σάββα Γκέντσογλου. Ο Έλληνας αμυντικός μέσος είχε επίσης απασχολήσει μετεγγραφικά τους πρωταθλητές και πριν από ένα χρόνο, αλλά εν τέλει δεν προέκυψε συμφωνία. Κάτι που έγινε προσφάτως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ