aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό τον Μακρίδη στον Γκόμεθ: Οι λόμπες που άφησαν ιστορία (vids)

Από τον Μακρίδη στον Γκόμεθ: Οι λόμπες που άφησαν ιστορία (vids)

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Τζόρντι Γκόμεθ στο 29’ του ντέρμπι «αιωνίων» μεταξύ Ομόνοιας και ΑΠΟΕΛ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, δείγμα της ποδοσφαιρικής ευφυΐας και ποιότητας του. Ο Ισπανός μέσος έκλεψε έξυπνα την μπάλα από τον Μοράις στο χώρο της μεσαίας γραμμής και από απόσταση 35 μέτρων «κρέμασε» τον Μπόι Βάτερμαν δίνοντας προβάδισμα 1-0 στο τριφύλλι.

Το γκολ του Γκόμεθ θύμισε το τέρμα του Κωνσταντίνου Μακρίδη 13 χρόνια πριν, όταν ο βραχύσωμος μέσος αγωνιζόμενος στον ΑΠΟΕΛ υποδέχθηκε στην μπάλα στη μεσαία γραμμή και με ένα απίθανο σουτ- πολύ πιο πίσω απ’ ότι ήταν ο Γκόμεθ- «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της Ομόνοιας, Βέζερ και έκανε το 3-1 για τους γαλαζοκίτρινους σε ένα από τα πιο ωραία τέρματα που επιτεύχθηκαν ποτέ σε ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας.

Παρόμοιο ήταν και το γκολ του Εφραίμ στον αγώνα της 21ης αγωνιστικής του περσινού πρωταθλήματος σε αγώνα του ΑΠΟΕΛ με την ΑΕΚ. Ο Κύπριος εξτρέμ σκόραρε από τη μεσαία γραμμή στη νίκη με 3-1 του ΑΠΟΕΛ επί των κιτρινοπράσινων.

Η «μαγεία» Οχαγιόν
Ακόμα πιο μεγάλος ήταν ο βαθμός δυσκολίας στο φοβερό γκολ του Μόσε Οχαγιόν της Ανόρθωσης στις αρχές του 2014 στο ισόπαλο 1-1 της Ανόρθωσης με τον Απόλλωνα. Ο Ισραηλινός μέσος σκόραρε επί των γαλάζιων της Λεμεσού με σουτ πίσω από το κέντρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ