aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Από τον Αρόγιο στον Μποντούροφ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Αλβάρο Αρόγιο. Μήπως σας λέει κάτι; Στους πλείστους, έχω την εντύπωση, ο επεξεργαστής του μυαλού βγάζει κάτασπρη σελίδα. Πρόκειται για Ισπανό δεξιό μπακ, ο οποίος πριν από ένα χρόνο βρέθηκε στο αθλητικό κέντρο «Αρχάγγελος» προσπαθώντας να πείσει τον τέως προπονητή του ΑΠΟΕΛ, Τιμούρ Κετσπάγια, ότι είναι ο κατάλληλος για να καλύψει την εν λόγω θέση.

«Γάτα» ο Γεωργιανός, τον διπλοτσέκαρε και τού είπε με όσο πιο κομψό τρόπο γινόταν πως δεν είναι για τα… κυβικά του συλλόγου. Ο Αρόγιο είχε βρει ποδοσφαιρική στέγη σε μικρή κατηγορία της Ισπανίας και ο ΑΠΟΕΛ προχώρησε στην απόκτηση του Ζίφκο Μιλάνοφ, ενός παίκτη που έκλεισε με τον καλύτερό δυνατό τρόπο την τρύπα που είχε ανοίξει ο (κατά πολλούς… καμένος) Μάριο Σέρζιο.

Ο Αρόγιο που λέτε, ήλθε με καλές συστάσεις. Βλέπετε, είχε ως παράσημο τη θητεία στο ισπανικό πρωτάθλημα αγωνιζόμενος στη Χετάφε. Βρισκόταν για δύο σεζόν στον σύλλογο της Μαδρίτης, αλλά πριν πάρει τον δρόμο προς την Κύπρο ήταν για ένα εξάμηνο σε αγωνιστική απραξία. Και αυτό αποδείχθηκε εν τέλει πως είχε αφήσει τα σημάδια της.

Και να’ σου ένα χρόνο μετά, η ίδια ιστορία στον ΑΠΟΕΛ. Μια συνήθεια που πάει να γίνει λατρεία. Αυτή τη φορά πρωταγωνιστής είναι ο Νικολάι Μποντούροφ που μονοπωλεί από χθες το ρεπορτάζ του συλλόγου. Ο Βούλγαρος κεντρικός αμυντικός θα περάσει για το επόμενο δεκαήμερο από το μικροσκόπιο του Τόμας Κρίστιανσεν και αν ικανοποιήσει θα αποτελέσει την πρώτη χειμερινή μετεγγραφή του ΑΠΟΕΛ.

«Γίνεται μια ομάδα που θα παίξει στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ να φέρνει για δοκιμαστικά έναν άνεργο παίκτη; Δεν βρήκε μια ομάδα στη χώρα του για παράδειγμα να παίξει ποδόσφαιρο αφού είναι τόσο καλός;», με ρωτούσαν διάφοροι. «Να μην μας βγει κανένας Αρόγιο», μού έλεγαν άλλοι.

Καταρχάς, το βιογραφικό του Βούλγαρου κεντρικού αμυντικού είναι αρκετά καλό. Εάν δεν βρισκόταν σε αγωνιστική απραξία, ασφαλώς θα μιλούσαμε για μια πολύ καλή προσθήκη. Για να ακριβολογώ, ίσως να μην μας έλεγε στον ΑΠΟΕΛ «καλημέρα», λαμβάνοντας υπόψη το πόσα κόστισε στη Φούλαμ (1 εκατ. ευρώ) και πόσα λάμβανε (60.000 ευρώ περίπου τον μήνα).  Έχω την εντύπωση πως ο Βούλγαρος ίσως να σήκωσε ψηλά τον αμανέ, κάτι που του κόστισε.

Άρχισε να συνειδητοποιεί την πραγματικότητα, κάπου αρχές του περασμένου Αυγούστου. Τότε ήταν που προτάθηκε για πρώτη φορά στον ΑΠΟΕΛ για όσους δεν το γνωρίζετε, με τον  Τόζα Σάπουριτς και η παρέα του να ρίχνουν το βιογραφικό του στον κάλαθο. Βλέπετε, τότε, ο ΑΠΟΕΛ δεν ήθελε στόπερ…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ