aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαCHAMPIONS LEAGUEΑπό τον ΑΠΟΕΛ στη Σέριφ: Κάθε δέκα χρόνια ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι

Από τον ΑΠΟΕΛ στη Σέριφ: Κάθε δέκα χρόνια ένα ποδοσφαιρικό παραμύθι

Τη σεζόν 2011-12 ήταν ο ΑΠΟΕΛ, την αντίστοιχη του 2021-22 είναι η Σέριφ Τίρασπολ. Μάλλον κάθε τόσο, κάθε δέκα χρόνια δηλαδή, θα ξεπετιέται από το πουθενά μία ομάδα ενός λιλιπούτειου πρωταθλήματος για να… διαταράσσει την κοινή ησυχία του Τσάμπιονς Λίγκ.

Όπως και οι γαλαζοκίτρινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τότε, έρχεται μια ομάδα από το πουθενά να βάλει τη χώρα της στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χάρτη. Πολλές φορές καθ’ υπερβολή λέμε και γράφουμε για ομάδες μας: «Έκανε την Ευρώπη να παραμιλά». Στην κυριολεξία, όμως, συνέβη τότε με την πορεία στους «8». Αυτό, όμως, ακριβώς συμβαίνει και από ψες με την τεράστια νίκη της ομάδας από τη Μολδαβίας εις βάρος της Ρεάλ και μάλιστα στη Μαδρίτη.

Ίσως η πιο μεγάλη νίκη-έκπληξη στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για να ξέρουμε τι λέμε: Η Σέριφ που συμμετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία της σε φάση ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που το έπραξε, έφυγε με «διπλό» από το «Σαντιάγο Μπερναμπέου» κόντρα στην ομάδα που έχει 11 κούπες! Όσες καμία άλλη στον κόσμο. Απέναντι δηλαδή στο μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό κλαμπ της υφηλίου! Και φιγουράρει στην πρώτη θέση του ομίλου με έξι βαθμούς, αφού επικράτησε και της Σαχτάρ στην 1η αγωνιστική!

Όλα συνηγορούν λοιπόν πως γράφεται άλλο ένα όμορφο ποδοσφαιρικό παραμύθι, σαν κι αυτό του ΑΠΟΕΛ, και κανείς δεν ξέρει πού μπορεί να φτάσει. Μακάρι να δοθεί συνέχεια και να είναι μεγάλη. Τα παραμύθια άλλωστε δεν αρέσουν μόνο στα παιδιά, ιδίως όταν παίρνουν σάρκα και οστά στην πραγματικότητα. Ακόμα όμως και αν σταματήσει στη φάση των ομίλων, είναι ήδη αρκετό ό,τι έχει πετύχει. Και στη Μολδαβία θα έχουν να λένε πολλά χρόνια για το ψεσινό βράδυ που έζησαν μετά την άλωση της Μαδρίτης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ