aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛAπό τον ΑΠΟΕΛ και μετά... μόνο νίκες (Oλοταχώς για ρεκόρ)

Aπό τον ΑΠΟΕΛ και μετά… μόνο νίκες (Oλοταχώς για ρεκόρ)

Μπροστά σε μία ιστορική στιγμή βρίσκεται η ουαλική Δε Νιού Σεντς, η οποία απειλεί το ρεκόρ συνεχόμενων νικών του Άγιαξ, που κρατάει απ’ το μακρινό 1972. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία της ήττα καταγράφηκε στις 19 Ιουλίου 2016 για τα προκριματικά του Champions League (ΑΠΟΕΛ – Δε Νιού Σεντς 3-0).

Ύστερα απ’ τη χθεσινή (26/12) της νίκη με αντίπαλο τη Νιούι Κεφν Ντρούιντς (4-0), έφτασε τις 20 νίκες στο φετινό πρωτάθλημα και τις 26 σε όλες τις διοργανώσεις και ισοφάρισε την επίδοση του “Αίαντα”. Μάλιστα, αν καταφέρει να επικρατήσει ξανά στις 30 Δεκεμβρίου, τότε θα “σπάσει” το “μυθικό” ρεκόρ που κρατάει 44 χρόνια!

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Δε Νιού Σεντς “κατοικεί” στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 60 (!) βαθμούς, ενώ η δεύτερη ομάδα βρίσκεται στο -21. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην πάρει για έκτη συνεχόμενη σεζόν τον τίτλο, ενώ βρίσκεται κοντά στην τρίτη σερί επίτευξη του εγχώριου τρεμπλ.

Όπως είναι λογικό η ομάδα του Κρεγκ Χάρισον (σ.σ. αγωνίστηκε σε Μίντλεσμπρο και Κρίσταλ Πάλας), η οποία είναι η μόνη ομάδα φέτος στην Ευρώπη που δεν έχει ούτε ισοπαλία, έχει κερδίσει τον σεβασμό όλων. Βέβαια, τα ρεκόρ ξεκίνησαν απ’ τον Νοέμβριο. Πιο συγκεκριμένα, η Δε Νιού Σεντς έγινε η πρώτη ομάδα στην Ουαλία που έφτασε τις 16 συνεχόμενες νίκες σε μία αγωνιστική περίοδο.

ΤΟ ΜΥΘΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΑΓΙΑΞ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΚΑΤΑΡΡΙΨΗΣ

Αξίζει να θυμηθούμε το “μυθικό” ρεκόρ του Άγιαξ από το μακρινό 1972. Σε εκείνη την ομάδα αγωνίστηκαν θρύλοι του ποδοσφαίρου, όπως οι Γιόχαν Κρόιφ και Γιόχαν Νέεσκενς. Μάλιστα, ο ολλανδικός σύλλογος έφτασε σε αυτή την επίδοση, έχοντας 19 νίκες στο πρωτάθλημα, τέσσερις στο κύπελλο πρωταθλητριών και τρεις στο κύπελλο.

Τη σεζόν 1995/96 ο “Αίαντας” έφτασε μια ανάσα απ’ το να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ, αλλά οι συνεχόμενες νίκες σταμάτησαν στις 25. Εκείνο το ρόστερ αποτελούνταν από παίκτες όπως οι Έντβιν Φαν Ντερ Σαρ, Φρανκ ντε Μπουρ, Ρόναλντ ντε Μπουρ, Έντγκαρ Ντάβιντς και Γιάρι Λίτμανεν.

Την ποδοσφαιρική χρονιά 2011/12 η βραζιλιάνικη Κοριτίμπα σταμάτησε στις 24 συνεχόμενες νίκες, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης (2014/15) σημείωσε 22 σερί θετικά αποτελέσματα.

Πάντως, η σκοτσέζικη East Kilbride συμπλήρωσε 30 συνεχόμενες νίκες φέτος, με τον Άγιαξ να τη συγχαίρει, δίνοντας της ένα κιβώτιο μπύρες. Πάντως, η εν λόγω επίδοση δεν έχει αναγνωριστεί απ’ το Guinness World Records, καθώς αγωνίζεται στην πέμπτη κατηγορία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ