aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό το «βλάκες» του Φοίβου, στην ολομέτωπη επίθεση Κίρζη

Από το «βλάκες» του Φοίβου, στην ολομέτωπη επίθεση Κίρζη

Oι περιπτώσεις που οργανωμένα σύνολα μεγάλων ομάδων του νησιού τα έβαλαν με τις διοικήσεις των ομάδων που υποστηρίζουν είναι πολλές. Σε κάποιες εξ αυτών, μάλιστα, κατάφεραν να ρίξουν… κυβερνήσεις.

To 2008 oι οπαδοί του Απόλλωνα τα έβαλαν με τη διοίκηση Ντίμη Κίρζη σε αγώνα με την Εκράνας στο «Τσίρειο» για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Στις αρχές του ίδιου έτους ξέσπασε «εμφύλιος στην Ομόνοια που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση του Δώρου Σεραφείμ, ενώ δύο χρόνια ενωρίτερα οπαδοί του ΑΠΟΕΛ τα έβαλαν με τον Πρόδρομο Πετρίδη μπουκάροντας στον «Αρχάγγελο».

Το αντίθετο φαινόμενο, να τα βάζουν οι διοικήσει των ομάδων με τους οπαδούς τους, δεν είναι σύνηθες στην Κύπρο. Με αφορμή την επιθετική ανακοίνωση της διοίκησης Νίκου Κίρζη, η οποία χαρακτηρίζει εσκεμμένα τα όσα έγιναν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης από μερίδα οπαδών του Απόλλωνα θυμηθήκαμε άλλες δύο περιπτώσεις που ομάδες άνοιξαν «μέτωπο» με τους οργανωμένους οπαδούς.

Διαβάστε επίσης: «Επίθεση» της διοίκησης Κίρζη σε οπαδούς του Απόλλωνα!

Τον Απρίλη του 2013 μετά από ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Ομόνοια ο τότε πρόεδρος των γαλαζοκιτρίνων, Φοίβος Ερωτοκρίτου είχε χαρακτηρίσει βλάκες μερίδα οπαδών της ομάδας, οι οποίοι έριχνα αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο.

Αναλυτικά τα όσα είπε: «Θα ήθελα να δώσω τα συγχαρητήρια στην Ομόνοια, της άξιζε η νίκη. Εμείς από τη πλευρά μας πήραμε ότι δώσαμε στο παιχνίδι. Ήμασταν κατώτεροι των περιστάσεων και πραγματοποιήσαμε απογοητευτική εμφάνιση. Όμως,  αυτή η ομάδα ήταν στο -6 και τώρα στο +6 και για αυτό είμαι σίγουρος ότι θα επανέλθουμε και θα κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τα καταφέρουμε. Αυτό όμως που με απογοήτευσε περισσότερο ήταν η συμπεριφορά των οπαδών, μας, αυτών των λίγων. Είναι αλήτες. Όση θέληση και να έχει η ομάδα, ότι και να κάνουμε, αν συνεχίσουν αυτές τις συμπεριφορές θα καταστρέψουν την ομάδα. Φταίμε και εμείς που τους ανεχτήκαμε τόσο καιρό, ελπίζοντας ότι θα τους φέρναμε στα καλά τους. Θα πάρουμε δραστικά μέτρα και ελπίζω να πάρουμε τις σωστές αποφάσεις για να έχουμε αν μη τι άλλο τη συνείδηση μας καθαρή».

Επιθετική ανακοίνωση σε βάρος οπαδών της είχε εκδώσει η Ομόνοια τον Φεβρουάριο του 2016, μετά από ποινή που της επιβλήθηκε από τη Δικαστική Επιτροπή για επεισόδια στον αγώνα με τον Απόλλωνα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομόνοιας: «Ποινή κεκλεισμένων των θυρών για τον εντός έδρας αγώνα της ομάδας μας απέναντι στον Άρη Λεμεσού (29/10) και χρηματικό πρόστιμο €20,000 επέβαλε στην Ομόνοια η Δικαστική Επιτροπή της ΚΟΠ, σε συνέχεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο πρόσφατο παιγνίδι με τον Απόλλωνα, στο Τσίρειο. Πέραν του αποκλεισμού της έδρας και της χρηματικής ποινής, οι ανεύθυνες συμπεριφορές θα στοιχίσουν στην ομάδα μας τη δυναμική του κόσμου της, αλλά και τα έσοδα του αγώνα με τον Άρη.

Η Ομόνοια εκφράζει έντονη απογοήτευση και δυσαρέσκεια για την απαράδεκτη στάση που επιδεικνύει μερίδα των φιλάθλων της ομάδας, σε μια περίοδο που ο Σύλλογος καταβάλλει προσπάθειες να ορθοποδήσει. Τέτοιες συμπεριφορές όχι μόνο δεν έχουν σχέση με τα ιδανικά και τις αξίες που πρεσβεύει η Ομόνοια, αλλά πλήττουν σημαντικά την κοινή προσπάθεια για οικονομική εξυγίανση και αγωνιστική ανάκαμψη.

Η επίκληση λαθών και παραλείψεων του παρελθόντος και η αναφορά σε αυτά προς υπεράσπιση πράξεων που δυσχεραίνουν την οικονομική κατάσταση του συλλόγου, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Από την πρώτη στιγμή, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομόνοιας τόνισε ότι θα εργαστεί για την ενότητα και τη συνεργασία με όλα ανεξαιρέτως τα οργανωμένα σύνολα και τους φιλάθλους της ομάδας. Αρκετά αιτήματα των οργανωμένων συνόλων και των φιλάθλων ικανοποιήθηκαν, ενώ με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου οικοδομήθηκαν γέφυρες επικοινωνίας.

Δυστυχώς, η θέληση για ενότητα και συνεργασία μέχρι στιγμής φαίνεται να μην είναι αμφίδρομη, δεδομένων των περιστατικών που προσφέρουν χείριστη υπηρεσία στην ομάδα.

Η  Ομόνοια επαναλαμβάνει ότι η θέληση για ενότητα πρέπει να αποδεικνύεται έμπρακτα. Όχι μόνο μέσα από αιτήματα αλλά και μέσα από μια υπεύθυνη στάση απέναντι στον Σύλλογο. Η επανάληψη τέτοιων περιστατικών θα τορπιλίσει οριστικά και αμετάκλητα τις γέφυρες επικοινωνίας και συνεργασίας που έχουν αναπτυχθεί».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ