aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό την καλή και από την ανάποδη

Από την καλή και από την ανάποδη

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο (και δυνατό) τεστ επί κυπριακού εδάφους απέναντι στον Πανιώνιο, κέρδισε χθες βράδυ στο ΓΣΠ με 1-0, χάρη στο γκολ που πέτυχε ο Ιγκόρ ντε Καμάργκο στο 10ο λεπτό με κεφαλιά. Ο Βραζιλιάνος βρήκε δίχτυα σε άλλο ένα φιλικό ματς και αν μη τι άλλο έδειξε πως έχει το προβάδισμα έναντι του Μίκαελ Ποτέ για τη θέση στην κορυφή της επίθεσης, ενόψει του πρώτου επίσημου αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας κόντρα στην Ντουντελάνζ.

Γενικώς, ο ΑΠΟΕΛ παρά το γεγονός πως στο πρώτο 20λεπτο ήταν πολύ καλός, στη συνέχεια ήταν μέτριος, δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμη δουλειά για να φτάσει στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας, κάτι που έθιξε άλλωστε και ο Μάριο Μπέιν στις δηλώσεις του.

Η αγωνιστική φιλοσοφία δεν φάνηκε ότι θα έχει σημαντικές διαφορές σε σχέση με πέρσι, από τη στιγμή που ο βασικός κορμός είναι ο ίδιος. Για να ακριβολογούμε, στο χθεσινό φιλικό το μοναδικό νέο πρόσωπο στο αρχικό σχήμα ήταν ο Αυστραλός εξτρέμ Τόμι Οάρ. Και αυτός ίσως να μην είναι στους πρώτους 11 στο παιχνίδι με την ομάδα του Λουξεμβούργου αφού μέχρι τότε θα είναι πανέτοιμος ο Γιώργος Εφραίμ.  

Η ομάδα του Μπέιν είχε την κατοχή της μπάλας στη μεγαλύτερη διάρκεια του 90λεπτου, έβγαλε ενέργεια, προσπάθησε να παίξει με την μπάλα χαμηλά, αλλά δεν κατάφερε να διασπάσει με ευκολία την αμυντική διάταξη του αντιπάλου. Αυτό ήταν κάτι εμφανές στον αγωνιστικό χώρο καθώς μέτρησε μόλις τρεις φάσεις για γκολ. Για να ακριβολογούμε, οι επιθέσεις άρχισαν από τον χώρο της οπισθοφυλακής και δη τον Βάτερμαν, με την μπάλα να φτάνει με σχετική άνεση λίγο πιο κάτω από τη μεσαία γραμμή. Από εκεί ξεκινούσαν τα δύσκολα, αφού έλειπαν οι συγχρονισμένες κινήσεις που θα έφερναν τον προωθημένο σε θέση βολής.

Όση όρεξη και να είχε ο Μπερτόλιο, που αποτέλεσε τον συνδετικό κρίκο μεταξύ μεσαίας και επιθετικής γραμμής, οι πλείστες επιθέσεις σταματούσαν λίγο έξω από το αντίπαλο κουτί αφού η ανάπτυξη ήταν αργή και προβλέψιμη. Ενδεικτικό είναι άλλωστε το στατιστικό στοιχείο που λέει πως ο ΑΠΟΕΛ στο πρώτο ημίχρονο μία φάση κατέγραψε που πήγε στον στόχο και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα.

Στο 10ο λεπτό, ο Οάρ κέρδισε το κόρνερ από τα αριστερά, το εκτέλεσε ο Μπερτόλιο και ο Ντε Καμάργκο με στριφτή κεφαλιά (στο πρώτο δοκάρι) άνοιξε το σκορ. Τέλος, η αμυντική γραμμή παρουσίασε αρρυθμίες. Έστω και αν έλειπαν σημαντικοί παίκτες στη μεσοεπιθετική γραμμή του Πανιωνίου, κατάφερε να δημιουργήσει 9 φάσεις για γκολ, με μία εξ αυτών να σταματά στο δοκάρι. Ο Αρτυματάς αποτέλεσε τον παρτενέρ του Μερκή στο κέντρο της άμυνας, αλλά παρά τη φιλότιμη προσπάθειά του δεν είναι ο παίκτης που θα δώσει τις δέουσες λύσεις στα δύσκολα.

Ο Μπέιν χρησιμοποίησε τους Βάτερμαν, Μιλάνοφ (Χριστοφόρου 80’), Μερκή, Αρτυματά, Λάγο, Μοράις (Φαρίας 71’), Βινίσιους, Βάντερ (Εμπεσίλιο 71’), Οάρ, Μπερτόλιο, Ντε Καμάργκο (Ποτέ 71’).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ