aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΑπό τη σφαλιάρα της παρέας του Αΐλτον!

Από τη σφαλιάρα της παρέας του Αΐλτον!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Από τη στιγμή που ο (ξεκάθαρος) στόχος είναι η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ, δεν υπάρχει άλλη επιλογή στον ΑΠΟΕΛ από τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι απέναντι στην Αστάνα. Και γιατί αγωνίζεται στην έδρα του και γιατί θα κληθεί ν’ αντιμετωπίσει, τουλάχιστον στα χαρτιά, μια ομάδα που δεν τρομάζει και χαρακτηρίζεται ως ο πιο βατός αντίπαλος στον όμιλο.

Εν ολίγοις, καλείται να μετουσιώσει σε πράξη αυτό που μόλις μία φορά πέτυχε σε πρεμιέρα στη φάση των γκρουπ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, η οποία παρεμπιπτόντως έδωσε την ώθηση για να τσεκάρει για παρθενική φορά το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο!

Συγκεκριμένα, στις πέντε προηγούμενες συμμετοχές στον εν λόγω στάδιο, τρεις στο Τσάμπιονς Λιγκ και δύο στο Γιουρόπα Λιγκ, η μοναδική φορά που άρχισε νικηφόρα την προσπάθειά του ήταν πριν από πέντε χρόνια, απέναντι στη Ζενίτ μέσα στο ΓΣΠ, την οποία υπέταξε με 2-1 (13 Σεπτεμβρίου 2011).

Ο Μαντούκα (73’) είχε «απαντήσει» στο γκολ Ζιριάνοφ (63΄) και ο Αΐλτον (75’) με πανέμορφο πλασέ έθετε με το «καλημέρα» σε θέση οδηγού τον ΑΠΟΕΛ στον όμιλο, με τον σύλλογο να διαγράφει ακολούθως μια ασύλληπτη πορεία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ήταν μια επιτυχία που «όπλισε» την πλειάδα των ικανότατων παικτών που διέθετε με αυτοπεποίθηση, εκτόξευσε την πίστη και «έχτισε» στη συνέχεια. Επομένως, η σημασία της επιτυχίας σε πρεμιέρα δεν είναι απλά μεγάλη, αλλά η αξία της μπορεί να αποδειχθεί τεράστια, τηρουμένων πάντοτε των αναλογιών.

Άλλη μια φορά κλήθηκε ο ΑΠΟΕΛ σε ευρω-πρεμιέρα σε φάση ομίλων να αγωνισθεί στο ΓΣΠ. Και αυτή ήταν πριν από ένα χρόνο, όταν ηττήθηκε από τη Σάλκε με 0-3. Στα υπόλοιπα ματς άρχισε την προσπάθειά του αγωνιζόμενος εκτός έδρας, μετρώντας δύο ισοπαλίες και μία ήττα. Στάθηκε όρθιος απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (0-0), ενώ το πάλεψε με αξιοπρέπεια απέναντι στην πανίσχυρη Μπαρσελόνα (0-1).

untitled-1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ